Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο διεθνών κριτών ενόργανης ανδρών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/01) στη Θεσσαλονίκη το επιμορφωτικό σεμινάριο διεθνών κριτών ενόργανης γυμναστικής ανδρών, το οποίο διοργάνωσε η Ε.Γ.Ο. υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Στο τετραήμερο σεμινάριο συμμετείχαν διεθνείς κριτές, ομοσπονδιακοί τεχνικοί και σωματειακοί προπονητές, που ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις αλλαγές του Κώδικα Βαθμολογίας της FIG για την τετραετία 2013-2016.

Την ευθύνη της διδασκαλίας είχε ο Αντριάν Στόικα, επικεφαλής της ομοσπονδίας γυμναστικής της Ρουμανίας και μέχρι πέρσι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της FIG, ο οποίος πραγματοποίησε την παρουσίαση των νέων κανονισμών σε συνεργασία με τον πρόεδρο των Ελλήνων κριτών ενόργανης ανδρών, Νίκο Προβιά.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε: «Ο κύκλος των διεθνών σεμιναρίων που φιλοξενούμε αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για τους προπονητές. Η γνώση είναι αυτή που θα μας κρατήσει όρθιους, σε μια περίοδο που μοιάζει πολύ δύσκολη λόγω των τεράστιων περικοπών στις επιχορηγήσεις. Τώρα που τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα, θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο κοντά μεταξύ μας, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Θέλω επίσης να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον φίλο Αντριάν Στόικα, ο οποίος έχει βοηθήσει την ελληνική γυμναστική πάρα πολλές φορές».

Από την πλευρά του, ο Αντριάν Στόικα εξήρε τις άριστες συνθήκες τέλεσης του σεμιναρίου και συμπλήρωσε: «Η Ε.Γ.Ο. είναι μία από τις πρώτες εθνικές Ομοσπονδίες στον κόσμο, που έσπευσε να διοργανώσει ένα τέτοιο σεμινάριο και να επιμορφώσει τα στελέχη της ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Όλοι οι αθλητές, προπονητές και κριτές διεθνώς, χρειάζεται να ενημερωθούν για τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας, ώστε να ξέρουν πώς θα δουλέψουν».

Ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας γυμναστικής μίλησε επίσης για την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κρατική χρηματοδότηση προς τον αθλητισμό, όπως ισχύει και στις οικονομικά προηγμένες χώρες:
«Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ο πρωταθλητισμός είναι αδύνατον να υπάρξει χωρίς οικονομική υποστήριξη, τόσο κρατική όσο και ιδιωτική. Σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες όπως οι Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Βρετανία, το κράτος επενδύει στις εθνικές ομάδες, που προβάλλουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Η κρίση έχει χτυπήσει πολύ σοβαρότερα τις φτωχές χώρες, για τις οποίες η αθλητική επιβίωση μοιάζει με πραγματική τέχνη, υπό τις παρούσες συνθήκες. Υπό αυτό το πρίσμα, αποκτά μεγαλύτερη αξία η κίνηση της Ε.Γ.Ο., που φρόντισε να επιμορφώσει το ανθρώπινο δυναμικό της με τον ταχύτερο τρόπο, παρά την οικονομική στενότητα».

 

Φωτογραφίες από το σεμινάριο κριτών:
seminario-kriton-mag-2013-1 seminario-kriton-mag-2013-2-stoica-provias seminario-kriton-mag-2013-3-stoica-provias-vasiliadis