Εντυπωσιακό ξεκίνημα για Κοσμίδη και Πετρούνια στην Οστράβα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους προκριματικούς του Τσάλεντζ Καπ ενόργανης γυμναστικής της Οστράβα, τερματίζοντας πρώτοι στο έδαφος και στους κρίκους αντίστοιχα και παίρνοντας άνετα το εισιτήριο για τους αυριανούς τελικούς (Σάββατο 24/11, 15:00 – 17:00 ώρα Ελλάδας).

Για τους σπεσιαλίστες των οργάνων, αυτός είναι ο έβδομος και τελευταίος φετινός αγώνας της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, μετά τον οποίο θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη για το 2012 και θα απονεμηθούν κύπελλα στον κορυφαίο κάθε οργάνου.

Στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στην παγκόσμια λίστα και αύριο (Σάββατο 24/11) θα παραλάβει το σχετικό έπαθλο, αλλά είναι πολύ πιθανό να το συνδυάσει και με ένα μετάλλιο.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος, ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής παρουσίασε πρόγραμμα με μειωμένο συντελεστή δυσκολίας (5,90), αλλά οι 14,800 βαθμοί που συγκέντρωσε αποδείχθηκαν αρκετοί για να τον φέρουν στην κορυφή, με σημαντική διαφορά από το Λευκορώσο Αντρέι Λιχοβίτσκι και τον Ολλανδό Γκλεν Σμινκ, οι οποίοι ισοβάθμησαν στους 14,650 β..

Εξίσου καλά πήγε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πήρε 15,800 βαθμούς στους κρίκους εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80 και μοιράστηκε την 1η θέση του προκριματικού με τον σπουδαίο Βραζιλιάνο Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι.

Ο Πετρούνιας θα πρέπει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό, υποσκελίζοντας τον Βραζιλιάνο κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, έτσι ώστε να τον προσπεράσει στην τελική παγκόσμια κατάταξη της FIG και να αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς στο αγώνισμά του.

Το αυριανό πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 24 Νοεμβρίου
15:00 – 17:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
17:30 – 19:30: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)