Οριακά εκτός Συμβουλίου της FIG έμεινε η Ελένη Μιχοπούλου

Για μόλις δύο ψήφους δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) η Ελληνίδα εκπρόσωπος, Ελένη Μιχοπούλου, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 79ου Συνεδρίου της FIG, στο Κανκούν του Μεξικού (25-27 Οκτωβρίου).

Η κα. Μιχοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την ελληνική γυμναστική στο Συνέδριο της FIG μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, έλαβε 31 ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη του 21μελούς Συμβουλίου, συγκομιδή που δεν αποδείχθηκε αρκετή. Την τελευταία εκλόγιμη θέση μεταξύ των Ευρωπαίων υποψηφίων κατέλαβε η Νορβηγίδα Λίζε Λόρεντζεν Μάνταλ με 33 ψήφους, μόλις δύο περισσότερες από την Ελληνίδα υποψήφια.

Εξάλλου, στη θέση του προέδρου της FIG επανεξελέγη πανηγυρικά ο Ιταλός δρ. Μπρούνο Γκράντι, ο οποίος επικράτησε από τον α’ γύρο, συγκεντρώνοντας 68 ψήφους έναντι 24 του Ρώσου Βασίλι Τιτόφ και 14 του Ρουμάνου Αντριάν Στόικα. Ο δρ. Γκράντι ανανέωσε έτσι τη θητεία του μέχρι το 2016 και θα μπορέσει να συμπληρώσει μια εικοσαετία στον προεδρικό θώκο, στον οποίο βρίσκεται από το 1996.

Στο 79ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων που θα τη διοικήσουν κατά τον Ολυμπιακό κύκλο 2013-2016, εκπροσωπήθηκαν 106 από τις συνολικά 131 χώρες – μέλη της, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής.