Αναχωρεί η αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ο. για το Συνέδριο της FIG στο Μεξικό

Με προορισμό το Κανκούν του Μεξικού, όπου θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο 79ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), αναχωρούν σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης και το μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου, η οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στο Συμβούλιο της FIG.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (25/10) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (27/10), περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την εκλογή νέων διοικητικών οργάνων για την τετραετία 2013-2016. Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της FIG είναι ο Ιταλός δρ. Μπρούνο Γκράντι, που κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 1996, ο Ρουμάνος Αντριάν Στόικα, καθώς και ο Ρώσος Βασίλι Τιτόφ.

Από ελληνικής πλευράς, η Ελένη Μιχοπούλου θα είναι υποψήφια για το 21μελές Συμβούλιο της FIG, στο οποίο είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες του 2008 στο Ελσίνκι.

Στο 79ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα εκπροσωπηθούν 116 χώρες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ. Το παλαιότερο ρεκόρ συμμετοχής ήταν 102 χώρες και είχε σημειωθεί στα Συνέδρια του 1996 στην Ατλάντα και του 2008 στο Ελσίνκι.