Έπαινοι και σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, μετά την συνεδρίαση των Τεχνικών Επιτροπών της UEG στο Ρέθυμνο

Τα εύσημα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) απέσπασε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, που φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία στο Ρέθυμνο τις συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης ανδρών, ενόργανης γυναικών και αεροβικής γυμναστικής της UEG.

Οι εργασίες διήρκεσαν από την Πέμπτη (20/09) μέχρι και την Κυριακή (23/09) στο ξενοδοχείο «Creta Panorama», στον Πάνορμο Ρεθύμνου. Επικεφαλής των τριών επιτροπών ήταν ο Ιταλός Τζιανφράνκο Μαρτσόλα (ενόργανη ανδρών), η Γαλλίδα Ιβέτ Μπραζιέ (ενόργανη γυναικών) και η Ιταλίδα Μαρία Κριστίνα Καζεντίνι (αεροβική), οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική οργάνωση από πλευράς Ε.Γ.Ο..

Τη δική τους συμβολή στην επιτυχία του εγχειρήματος είχαν και οι άνθρωποι του τοπικού σωματείου γυμναστικής ΟΚΑ Αρκάδι, που βοήθησαν όπως και όπου χρειάστηκε.

Επιπλέον, οι σύνεδροι έμειναν ενθουσιασμένοι από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Creta Panorama» και για το λόγο αυτό η Ε.Γ.Ο. εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το διευθυντή του ξενοδοχείου, κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τις εξαιρετικές συνθήκες και για την άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρθηκε στους αξιωματούχους της UEG.

Την σημασία της έλευσης των Τεχνικών Επιτροπών της UEG στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε:

«Ευχαριστούμε την UEG για την τιμή που μας έκανε και για την εμπιστοσύνη της. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, επειδή σταθήκαμε στο ύψος των προσδοκιών. Η ελληνική γυμναστική χαίρει διεθνούς εκτίμησης, σε αγωνιστικό αλλά και σε διοικητικό – οργανωτικό επίπεδο. Ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς, με περιορισμένα μέσα, προσπαθούμε και καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε πολλά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίνεται. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει πρωταγωνίστρια στο διεθνές στερέωμα της γυμναστικής».

Οι Τεχνικές Επιτροπές της UEG συνεδριάζουν κάθε τρεις ή έξι μήνες, σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με τα έξοδα τέλεσης να καλύπτονται ως επί το πλείστον από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Μάλιστα, η Ελλάδα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις τον περασμένο Ιούνιο, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα, ακριβώς ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Το στοιχείο αυτό επισήμανε ο υπεύθυνος για την οργάνωση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος των Ελλήνων κριτών ενόργανης γυμναστικής ανδρών, Νίκος Προβιάς, που δέχθηκε συγχαρητήρια από τα στελέχη της UEG μετά το τέλος των εργασιών.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η UEG είχε κάνει δεκτό το αίτημα της Ε.Γ.Ο. σε μια περίοδο που η Ελλάδα βίωνε την κορύφωση της κρίσης και η διεθνής εικόνα της χώρας είχε πολλά προβλήματα. Η ανάθεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στην Ε.Γ.Ο. τον περασμένο Ιούνιο, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών – μελών της UEG και το πόσο μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη», είπε ο κ. Προβιάς και συμπλήρωσε:

«Ως διοργανωτές, καταφέραμε να εκτελέσουμε ένα άψογο συνέδριο, με συνθήκες που αρμόζουν τόσο στο επίπεδο των συμμετεχόντων όσο και στην παράδοση της χώρας μας. Όλοι οι σύνεδροι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ρέθυμνο, από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και από τη φιλοξενία της Ε.Γ.Ο.. Σε με εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη χρημάτων, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την Ελλάδα και για την ελληνική γυμναστική να επενδύει στα στελέχη της και να δείχνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις με πολύ υψηλά στάνταρ».

Φωτογραφίες από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Ε.Γ.Ο. και από τις εργασίες των συνεδριάσεων των Τεχνικών Επιτροπών:
ueg-mag-tc-rethymno2012-1 ueg-mag-tc-rethymno2012-2 ueg-mag-tc-rethymno2012-3 ueg-mag-tc-rethymno2012-4 ueg-mag-tc-rethymno2012-5 ueg-mag-tc-rethymno2012-6 ueg-mag-tc-rethymno2012-7 ueg-mag-tc-rethymno2012-8