Έτοιμες να λάμψουν στο Λονδίνο οι πρωταθλήτριες του ανσάμπλ

Η στιγμή που ονειρεύονταν και για την οποία προετοιμάζονταν επί χρόνια, έφτασε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ανσάμπλ, που θα δώσουν τον αγώνα της ζωής τους στο «Wembley Arena», εκεί όπου θα φιλοξενηθούν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής από την Πέμπτη (09/08) μέχρι και την Κυριακή (12/08).

Ο προκριματικός του ανσάμπλ θα γίνει σε δύο σκέλη: Οι 12 ομάδες θα αγωνιστούν την Πέμπτη (09/08) στις 5 μπάλες και την Παρασκευή (10/08) στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια. Από το άθροισμα της βαθμολογίας τους θα προκύψουν οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (12/08).

Αυτός θα είναι και ο στόχος της ελληνικής ομάδας (Μαριάνθη Ζαφειρίου, Αλεξία Κυριαζή, Ελένη Δόικα, Εύη Λουκάγκου, Βάσω Ζάχου, Σταυρούλα Σαμαρά), που στην τέταρτη συνεχόμενη Ολυμπιακή συμμετοχή της θα παρουσιάσει προγράμματα με ξένη μουσική επένδυση. Στις 5 μπάλες θα χορέψει υπό τους ήχους του σουίνγκ «Swingin’ For The Fences» του Γκόρντον Γκούντγουιν, ενώ στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια έχει διατηρήσει από πέρσι το ισπανικό κομμάτι «Nada puede dormir» του Βιθέντε Αμίγο.

Τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου πραγματοποίησαν χθες (Τρίτη 07/08) την πρώτη τους επίσημη προπόνηση στο «Wembley Arena», δοκιμάζοντας το πρόγραμμά τους στις 5 μπάλες, ενώ σήμερα (Τετάρτη 08/08) θα κάνουν το ίδιο στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες.

«Η επίσημη προπόνησή μας στις 5 μπάλες πήγε ικανοποιητικά. Εκτελέσαμε δύο φορές το πρόγραμμά μας. Την πρώτη φορά είχαμε μία πτώση, αλλά τη δεύτερη το ‘βγάλαμε’ χωρίς λάθη», είπε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε:

«Είμαστε καλά. Εδώ που φτάσαμε, τα κορίτσια θα δώσουν ό,τι έχουν. Θα βγάλουν από μέσα τους όλη την ενέργεια που κρύβουν και όλη τη δουλειά που έκαναν επί μήνες. Θα παλέψουμε για την είσοδο στην οκτάδα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της Σταυρούλας Σαμαρά και της Ελένης Δόικα, που προέρχονται από τραυματισμούς, η προπονήτρια της ομάδας είπε: «Η Σταυρούλα Σαμαρά είναι τελείως καλά και θα αγωνιστεί στο πρόγραμμα με τις κορδέλες / στεφάνια, παίρνοντας τη θέση της Βάσως Ζάχου στο ταπί. Η Ελένη Δόικα εξακολουθεί να κάνει φυσιοθεραπείες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αλλά το ‘θέλω’ της είναι ισχυρότερο από τις σωματικές ενοχλήσεις. Δείχνει αποφασιστικότητα, όπως και όλα τα κορίτσια μας».

Σε δύο σκέλη, την Πέμπτη (09/08) και την Παρασκευή (10/08) θα γίνει και ο αντίστοιχος προκριματικός του ατομικού, με την συμμετοχή 24 αθλητριών. Ωστόσο, σ’ αυτόν δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, για πρώτη φορά έπειτα από τους Ολυμπιακούς του 1984 στο Λος Άντζελες.

Το πρόγραμμα της ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 9 Αυγούστου
14:00 – 16:30: Προκριματικός ατομικού, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)
16:50 – 18:10: Προκριματικός ανσάμπλ, 1ο σκέλος (5 μπάλες)

Παρασκευή 10 Αυγούστου
14:00 – 16:30: Προκριματικός ατομικού, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
16:50 – 18:10: Προκριματικός ανσάμπλ, 2ο σκέλος (3 κορδέλες / 2 στεφάνια)

Σάββατο 11 Αυγούστου
15:30 – 18:05: Τελικός ατομικού

Κυριακή 12 Αυγούστου
15:30 – 17:10: Τελικός ανσάμπλ