Στην Ελλάδα θα συνεδριάσουν τον Σεπτέμβριο οι Τεχνικές Επιτροπές ενόργανης – αεροβικής της UEG

Επί ελληνικού εδάφους -και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο- θα γίνουν οι επόμενες συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης και αεροβικής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), σε περίπου τρεις μήνες (20-23 Σεπτεμβρίου).

Η UEG κοινοποίησε την σχετική απόφαση στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, κάνοντας δεκτό το αίτημά της, που αφορούσε στη φιλοξενία των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης ανδρών και γυναικών. Στα παραπάνω προστέθηκε, μάλιστα, η τέλεση της αντίστοιχης συνεδρίασης της Τεχνικής Επιτροπής αεροβικής γυμναστικής, η οποία επίσης θα γίνει στο Ρέθυμνο.

Η θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής αποτελεί μία ακόμη διεθνή αναγνώριση για την ελληνική γυμναστική και υπογραμμίζει την ισχυρή θέση της, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης:

«Η έγκριση του αιτήματός μας από την UEG, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η συνεδρίαση των Τεχνικών Επιτροπών της UEG στη χώρα μας θα είναι ένα γεγονός τιμητικό, αλλά και ουσιαστικό. Θα φέρει την ελληνική γυμναστική στο επίκεντρο, βοηθώντας την να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί διεθνώς, ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Οι Τεχνικές Επιτροπές της UEG συνεδριάζουν συνολικά τέσσερις φορές το χρόνο, σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με τα έξοδα τέλεσης να καλύπτονται ως επί το πλείστον από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής.