Μετάλλια για Κοσμίδη, Πετρούνια και Μιλλούση στη Γάνδη

Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης στο Τσάλεντζερ Καπ της Γάνδης, όπου ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Πετρούνιας το ασημένιο στους κρίκους και η Βάσω Μιλλούση το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

Στον τελικό του εδάφους, ο πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Κοσμίδης απέδειξε ξανά την ανωτερότητά του και επικράτησε με 15,400 βαθμούς, χάρη σε μια άψογη εκτέλεση. Πίσω του τερμάτισαν ο Ισπανός Ισαάκ Μποτέγια (15,100 β.) και ο Πορτορικανός Άνχελ Ράμος Ριβέρα (14,700 β.).

Ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου δεν χρειάστηκε να αυξήσει τον συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με τον προκριματικό (6,5), στον οποίο είχε τερματίσει και πάλι 1ος.

Ιδιαίτερα βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κατέκτησε τη 2η θέση στους κρίκους με 15,675 βαθμούς. Νικητής αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (15,925 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Αργεντινός Φεντερίκο Μολινάρι (15,575 β.).

Στο βάθρο ανέβηκε και η Βάσω Μιλλούση, που κατετάγη 3η στη δοκό ισορροπίας με 14,500 βαθμούς, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας (6,2), στην τελευταία εμφάνισή της πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ, που ήταν ξανά ασυναγώνιστη (15,025 β.), με 2η την συμπατριώτισσά της Ντιάνα Λάουρα Μπουλιμάρ (14,625 β.).

Το πρόγραμμα της Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας: