Τεστ στη Γάνδη για Μιλλούση, Κοσμίδη και Πετρούνια

Με προορισμό το Βέλγιο αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 07/06) η Βάσω Μιλλούση, ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Τσάλεντζερ Καπ της Γάνδης (9-10 Ιουνίου).

Τους Έλληνες πρωταθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Γιώργος Αγγέλου και Κώστας Σιούτης, καθώς επίσης ο Θανάσης Κοσμίδης και η Ελπίδα Στεφανίδου ως διεθνείς κριτές.

Ο Κοσμίδης θα αγωνιστεί στις ασκήσεις εδάφους, ο Πετρούνιας στους κρίκους και η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς, δίνοντας τον τελευταίο της αγώνα προετοιμασίας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η διοργάνωση της Γάνδης αποτελεί το πέμπτο από τα έξι φετινά Τσάλεντζερ Καπ, όπως έχουν πλέον μετονομαστεί τα παγκόσμια κύπελλα β’ κατηγορίας. Οι πόντοι που συγκεντρώνουν οι αθλητές σε ολόκληρη την σειρά αγώνων, αθροίζονται για να προκύψει η ετήσια παγκόσμια κατάταξη σε κάθε όργανο.

Στο Τσάλεντζερ Καπ της βελγικής πόλης θα πάρουν μέρος συνολικά 172 αθλητές (110 άνδρες, 62 γυναίκες) από 37 χώρες.

Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (09/06) με τους προκριματικούς (12:00 – 20:30 ώρα Ελλάδας), ενώ την Κυριακή (10/06) θα διεξαχθούν οι τελικοί των οργάνων (15:00 – 19:30).