Χρυσό μετάλλιο ο Κοσμίδης στο Μονπελιέ

Ο Λευτέρης Κοσμίδης εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, συγκέντρωσε 15,766 β. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Δεύτερος ήρθε ο Ντιμίτρι Μπαρκαλάου (Λευκορωσία) με 15,300 β. και τρίτος ο Ισραηλινός, Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166 β..

Χθες, στον τελικό του σύνθετου ομαδικού των ανδρών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Βρετανία με 266,296 β., το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ρωσίας (265,535 β.) και το χάλκινο η Ρουμανία με 261,319 β..

Κοσμίδης: «Συνεχίζω για Βραζιλία»

Το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του πρόσθεσε στο ευρωπαϊκό του Μονπελιέ ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης κυριάρχησε στο έδαφος και, ήδη, βάζει τους επόμενους στόχους του.
«Αυτό το μετάλλιο έλειπε από τη συλλογή μου και ευχαριστώ την Ομοσπονδία που στηρίζει τις προσπάθειες μας και κατέφερε να βρει χρήματα για να έρθουμε στο Μονπελιέ. Στενοχωρήθηκα που δεν θα πάω στους Ολυμπιακούς, στο Λονδίνο, γιατί ξέρω τις δυνατότητές μου και τι θα μπορούσα να πετύχω. Σε αυτό τον αγώνα δεν το σκέφτηκα αλλά το καλοκαίρι που θα βλέπω τους Αγώνες στην τηλεόραση ξέρω ότι θα στενοχωρηθώ και πάλι. Ευτυχώς είμαι μικρός ακόμα και θα δουλέψω για τη διοργάνωση της Βραζιλίας», τόνισε ο αθλητής.

Σε… πελάγη ευτυχίας πλέει ο προπονητής του Λευτέρη, Γιώργος Αγγέλου: «Τέλος καλό, όλα καλά. Ο Λευτέρης έκανε ένα πρόγραμμα άριστης εκτέλεσης. Αποφασίσαμε να εκτελέσει το πρόγραμμα που τον έκανε παγκόσμιο πρωταθλητή και ποντάραμε σε μία καλή εκτέλεση. Ηταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς. Επειδή δεν θα πάμε στους Ολυμπιακούς έπρεπε να δουλέψουμε στον ψυχολογικό τομέα. Ο ευρωπαϊκός τίτλος θα τονώσει το ηθικό μας για την συνέχεια».