Δηλώσεις των πρωταθλητών της ενόργανης

Ο Βασίλης Τσολακίδης βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του δίζυγου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο πρωταθλητής της ενόργανης, στη διοργάνωση που συνεχίζεται στο Μονπελιέ, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15,233) στους αγώνες του πρωϊνού γκρουπ και περιμένει την ολοκλήρωση των προκριματικών για να γιορτάσει την πρόκριση: «Οι κριτές κράτησαν χαμηλά τις βαθμολογίες. Είμαι ευχαριστημένος από την εκτέλεση του προγράμματός μου. Η διοργάνωση αποτελεί ένα δυνατό τεστ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με τους συνδέσμους των δαχτύλων μου αλλά έμαθα να συνηθίζω στον πόνο», υπογράμμισε ο σπεσιαλίστας του δίζυγου.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται και ο Βλάσης Μάρας, στο μονόζυγο, αλλά ο πρωταθλητής μας έχει μεγαλύτερη αγωνία για την πρόκριση διότι το απόγευμα αγωνίζονται αρκετοί σπεσιαλίστες του μονόζυγου που μπορεί να τον αφήσουν, ακόμη, και εκτός τελικού. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το πρόγραμμά μου. Αν έρθει ο τελικός τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν ήμουν σε καλή ημέρα και δεν δοκίμασα το δύσκολο πρόγραμμα», τόνισε.

Την πρόκριση στον τελικό των κρίκων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης (27/5) έχει εξασφαλίσει ο Λευτέρης Πετρούνιας και το μόνο που απομένει είναι να δει με ποια θέση θα προκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση του 2ου γκρουπ βρίσκεται στην δεύτερη θέση και για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί σε τελικό κρίκων, μαζί με τους κορυφαίους της Γηραιάς Ηπείρου. «Έχω δουλέψει πολύ το πρόγραμμά μου. Δύσκολα γίνεται το λάθος. Στόχος μου είναι μία θέση στην τριάδα. Οι αντίπαλοί μου είναι δυνατοί αλλά εγώ θα το παλέψω. Ήμουν ψύχραιμος στην εκτέλεση των προγραμμάτων και σχεδιάζω να δουλέψω περισσότερο το έδαφος», υπογράμμισε ο πρωταθλητής.
Οι αγώνες στο κλειστό «Αρίνα» του Μονπελιέ συνεχίζονται με τους προκριματικούς του τρίτου γκρουπ.