Αυλαία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών – εφήβων

Η καρδιά της ευρωπαϊκής γυμναστικής θα χτυπά για τις επόμενες μέρες στο Μονπελιέ της Γαλλίας, όπου θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών – εφήβων (23-27 Μαΐου), με τους Έλληνες αθλητές να θέτουν υψηλούς στόχους.

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει αύριο, Τετάρτη (23/05), με τον γενικό αγώνα της κατηγορίας εφήβων, που θα αποτελέσει προκριματικό για τα ατομικά αγωνίσματα και παράλληλα θα αναδείξει την τελική κατάταξη του ομαδικού. Η Εθνική εφήβων (Μάτζιντ-Μιχάλης Αλ Ζουμπέιντι, Γιώργος Βότσης, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης, Βασίλης Τανταλίδης) θα συμμετάσχει στην πρωινή υποκατηγορία (11:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας), στην πρώτη διεθνή παρουσία αυτής της γενιάς αθλητών.

Την σκυτάλη θα πάρει την Πέμπτη (24/05) η Εθνική ανδρών, την οποία αποτελούν οι Βλάσης Μάρας (πλάγιος ίππος, δίζυγο, μονόζυγο), Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος, κρίκοι, άλμα, μονόζυγο), Λευτέρης Πετρούνιας (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα) και Δημήτρης Μαρκούσης (θα αγωνιστεί και στα έξι οργανα), έχοντας όλοι τους βλέψεις πρόκρισης στους τελικούς οργάνων.

Σε ομαδικό επίπεδο, στόχος θα είναι η διατήρηση στη 12άδα, δύο χρόνια μετά την πρωτοφανή 8η θέση του Μπέρμιγχαμ, από όπου όμως είχαν απουσιάσει παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, σχολίασε: «Σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να έχουμε μέχρι και πέντε προκρίσεις σε τελικούς οργάνων: Ο Μάρας στο μονόζυγο, ο Τσολακίδης στο δίζυγο, ο Κοσμίδης στο έδαφος και ο Πετρούνιας στους κρίκους έχουν ήδη κατακτήσει μετάλλια στο θεσμό, αλλά και ο Μαρκούσης μπορεί να είναι φιναλίστ στο έδαφος, αφού έχει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,3. Σε ομαδικό επίπεδο, θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα στη 12άδα αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση».

Αναφερόμενος στην Εθνική εφήβων, ο κ. Ράφτης δήλωσε: «Τα παιδιά που έχουμε είναι αρκετά καλά στο σύνθετο ατομικό και μπορεί να έχουμε κάποια πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Αν αποδώσουν όπως μπορούν, ξεπερνώντας την απειρία τους, θα πάνε πολύ καλά. Στο ομαδικό, εκτιμώ ότι θα είμαστε γύρω στη 10άδα. Είναι πάντως αρνητικό, τόσο για τους εφήβους όσο και για τους άνδρες, ότι θα αγωνιστούν στην πρωινή υποκατηγορία».

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 23 Μαΐου
11:00 – 22:00: Γενικός αγώνας εφήβων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού και οργάνων)

Πέμπτη 24 Μαΐου
11:00 – 21:15: Γενικός αγώνας ανδρών (προκριματικός ομαδικού και οργάνων)

Παρασκευή 25 Μαΐου
16:00 – 18:15: Τελικός σύνθετου ατομικού εφήβων

Σάββατο 26 Μαΐου
15:30 – 18:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 27 Μαΐου
10:30 – 13:10: Τελικοί οργάνων εφήβων
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων ανδρών