6η θέση για την Πλυτά στο ευρωπαϊκό ενόργανης νεανίδων

Την 6η θέση κατέλαβε η Βάλια Πλυτά στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών της κατηγορίας νεανίδων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών – νεανίδων που διεξάγεται στις Βρυξέλλες (9-13 Μαΐου).

Η πρωταθλήτρια της Ειρήνης Περιστερίου συγκέντρωσε 13,833 βαθμούς στον τελικό, εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,7. Η Πλυτά είχε πάρει ακριβώς την ίδια βαθμολογία και στον προκριματικό της Τετάρτης (09/05), όπου είχε καταταγεί 5η μεταξύ των αθλητριών που προκρίθηκαν.

Τα μετάλλια στους ασύμμετρους ζυγούς νεανίδων κατέκτησαν κατά σειρά οι Σόφι Σέντερ (Γερμανία, 14,566), Βικτόρια Κούζμινα (Ρωσία, 14,466) και Εβγκένιγια Σελγκούνοβα (Ρωσία, 14,366).

Ο προπονητής της 15χρονης Ελληνίδας αθλήτριας, Απόστολος Πεσσίνης, δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είχαμε φιλοδοξίες για κάτι ακόμα καλύτερο. Ήταν μεγάλη εμπειρία για τη Βάλια, ο πρώτος της διεθνής αγώνας, στον οποίο είχε ιδιαίτερα θετική παρουσία. Δεν μπόρεσε να εκτελέσει το πρόγραμμά της άψογα όπως στις προπονήσεις, ωστόσο αυτή η διοργάνωση ήταν σίγουρα μια κερδισμένη ευκαιρία γι’ αυτήν. Από την ερχόμενη χρονιά η Βάλια ανεβαίνει στην κατηγορία γυναικών και θα αυξήσουμε την αρχική αξία του προγράμματός της κοντά στο 6,5, προσθέτοντας άλλη μία άσκηση και αλλάζοντας την έξοδο, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οργάνων του 2013».