Με πίστη και αισιοδοξία προχωρά η ομάδα ανσάμπλ

Με πίστη στις δυνατότητές της και εντατική προσπάθεια, συνεχίζει η Εθνική ομάδα ανσάμπλ την προετοιμασία της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα γίνει στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας (30 Μαΐου – 3 Ιουνίου).

Το ατύχημα της Σταυρούλας Σαμαρά άφησε προσωρινά την ομάδα με πέντε αθλήτριες (Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Εύη Λουκάγκου, Αλεξία Κυριαζή), σε μια κρίσιμη στιγμή. Ωστόσο, το πρώτο τεστ της Εθνικής με τη νέα της σύνθεση στέφθηκε από επιτυχία: Η εμφάνιση των κοριτσιών στον αγώνα επίδειξης που έδωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Χωριό, ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους.

Η εικόνα της ομάδας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένη την ομοσπονδιακή προπονήτρια, Τζένη Παπαδοπούλου, η οποία δήλωσε: «Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο πέντε αθλήτριες, οι οποίες συμμετέχουν και στα δύο προγράμματα χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποια αλλαγή. Παρόλα αυτά, τα κορίτσια τα πήγαν πολύ καλά στον πρώτο αγώνα επίδειξης, καταφέρνοντας να προσαρμοστούν άμεσα στις ανάγκες. Είναι βέβαιο ότι μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα στην συνέχεια, αφού δουλεύουν σκληρά, μέρα με τη μέρα».

Παράλληλα, η προπονήτρια του ανσάμπλ εξέφρασε εκ νέου την ευχή της για γρήγορη ανάρρωση της τραυματισμένης Σταυρούλας Σαμαρά: «Η Σταυρούλα είναι καθημερινά μαζί μας και την περιμένουμε να γίνει καλά και να επανέλθει. Προς το παρόν συνεχίζει την αποθεραπεία της, κάνοντας εντατικές φυσιοθεραπείες στο τραυματισμένο της γόνατο και ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης».

Η ελληνική ομάδα δεν έχει προγραμματισμένο κάποιον επίσημο αγώνα μέχρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά θα δώσει τουλάχιστον άλλο ένα εσωτερικό τεστ. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει ξανά τα προγράμματά της στις 5 μπάλες και στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, στο περιθώριο της προκριματικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων, το επόμενο Σαββατοκύριακο (12-13 Μαΐου) στο Ολυμπιακό Χωριό.