Εντυπωσιακός ο Μάρας (1ος), άτυχη η Μιλλούση (2η) στο Όσιγεκ

Με τον Βλάση Μάρα να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο και τη Βάσω Μιλλούση το ασημένιο στη δοκό ισορροπίας, ανεβάζοντας την τελική συγκομιδή της Ελλάδας στα τέσσερα μετάλλια, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγεκ (27-29 Απριλίου), στην Κροατία. Η διοργάνωση αποτέλεσε για τους Έλληνες πρωταθλητές το τελευταίο μεγάλο τεστ ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του Μαΐου.

Στον τελικό του μονόζυγου, ο Βλάσης Μάρας πιστοποίησε ότι παραμένει κορυφαίος στο αγώνισμα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 15,600 βαθμούς. Ο 29χρονος πρωταθλητής παρουσίασε πρόγραμμα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7,0), το οποίο και εκτέλεσε εξαιρετικά, κάνοντας μόνο ένα μικρό βηματάκι στην έξοδο.

Με τον τρόπο αυτό, υποσκέλισε τον Γάλλο Γιαν Κουσερά (15,575 β.) και τον Γερμανό Αντρέας Μπρετσνάιντερ (15,450 β.), που τον ακολούθησαν στο βάθρο.

Για τον Μάρα, αυτό ήταν το πρώτο φετινό μετάλλιο σε διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας, αποτελώντας τον καλύτερο οιωνό ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονπελιέ (23-27 Μαΐου), όπου θα κυνηγήσει τον έκτο τίτλο της καριέρας του, ώστε να διευρύνει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του ως πολυνίκης του θεσμού στο μονόζυγο.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Βάσω Μιλλούση, η οποία πήρε τη 2η θέση στον τελικό της δοκού ισορροπίας με 13,900 βαθμούς, πληρώνοντας μια στιγμή ατυχίας. Η 28χρονη πρωταθλήτρια άξιζε την πρωτιά, αφού εκτέλεσε εντυπωσιακά το πρόγραμμά της (βαθμός δυσκολίας 6,10), αλλά χρεώθηκε πτώση στην έξοδο, αφού προσγειώθηκε ασταθώς και ακούμπησε με την παλάμη στο έδαφος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε έτσι στην Ελβετίδα Τζούλια Σταϊνγκρούμπερ (14,075 β.), ενώ την τριάδα έκλεισε μια συμπατριώτισσά της, η Τζέσικα Ντιάτσι (13,825 β.).