Πέντε προκρίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ

Παρόντες σε πέντε τελικούς οργάνων θα είναι οι Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγεκ (27-29 Απριλίου) στην Κροατία, όπου δίνουν τον τελευταίο μεγάλο αγώνα προετοιμασίας πριν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Μαΐου.

Στους σημερινούς προκριματικούς, η Βάσω Μιλλούση έκανε το «2 στα 2» παίρνοντας το εισιτήριο τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ στην προνομιούχο οκτάδα μπήκαν επίσης ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο.

Στους άνδρες, την καλύτερη θέση κατέλαβαν ο Λευτέρης Κοσμίδης (3ος στις ασκήσεις εδάφους με 15,175 β.) και ο Λευτέρης Πετρούνιας (3ος στους κρίκους με 15,450 β.), που μπήκαν στους τελικούς του Σαββάτου (28/04).

Εξίσου καλά τα κατάφερε και ο Βλάσης Μάρας (7ος στο μονόζυγο με 14,725 β.), ο οποίος δέχθηκε υπερβολικές μειώσεις από τους κριτές, αλλά προκρίθηκε στην οκτάδα και θα διεκδικήσει το μετάλλιο την Κυριακή (29/04).

Αντίθετα, εκτός τελικού έμεινε ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο, αφού υπέπεσε σε λάθη κατά την εκτέλεση του προγράμματός του και δεν μπόρεσε να διακριθεί, στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή μέσα στο 2012.

Στις γυναίκες, η Βάσω Μιλλούση θα είναι παρούσα και στις δύο ημέρες των τελικών οργάνων, καθώς κατετάγη 7η στους ασύμμετρους ζυγούς με 13,425 β. και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου (28/04), ενώ πήρε την 4η θέση στο αγαπημένο της αγώνισμα, τη δοκό ισορροπίας με 13,500 β., έχοντας περιθώριο για ακόμα καλύτερη εμφάνιση την Κυριακή (29/04).

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε και η Λίνα Μητράκου, που παρουσίασε τα προγράμματά της στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος, κάνοντας μια δυνατή πρόβα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ακολουθεί.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 28 Απριλίου
16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 29 Απριλίου
16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)