Έξι πρωταθλητές της ενόργανης στο Όσιγεκ της Κροατίας

Στην Κροατία θα δώσουν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής το τελευταίο τους μεγάλο τεστ πριν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Μαΐου, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ (27-29 Απριλίου).

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο (Πέμπτη 26/04) για την κροατική πόλη. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας στους άνδρες, καθώς και οι Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου στις γυναίκες.

Μαζί τους θα ταξιδέψουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Κώστας Χατζηζήσης, Κώστας Σιούτης και οι διεθνείς κριτές Κώστας Βελετζέκης και Μαρία Σολομωνίδου.

Οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα όργανα στα οποία ειδικεύονται (Κοσμίδης: έδαφος, Πετρούνιας: κρίκοι, Τσολακίδης: δίζυγο, Μάρας: μονόζυγο), ενώ στις γυναίκες η Μιλλούση θα αγωνιστεί σε δύο όργανα (δοκός ισορροπίας και ασύμμετροι ζυγοί), όπως και η Μητράκου (δοκός και έδαφος).

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ θα συμμετάσχουν 111 αθλητές και 44 αθλήτριες από 37 χώρες, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη αντίστοιχη φετινή διοργάνωση.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 27 Απριλίου
15:00 – 20:00: Προκριματικοί οργάνων

Σάββατο 28 Απριλίου
16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

 

Κυριακή 29 Απριλίου

16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)