«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο του Μάριμπορ

Άλλη μια μεγάλη διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας (24-25 Σεπτεμβρίου).

Στον τελικό του αγωνίσματος, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη συγκέντρωσε 15,725 βαθμούς, σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80, κερδίζοντας την 1η θέση μπροστά από τον Κινέζο Τζουνλίν Λιάο (15,525 β.) και τον Γερμανό Ρόμπερτ Βέμπερ (14,850 β.).

Ο Πετρούνιας είχε δείξει την ανωτερότητά του και στον προκριματικό της Παρασκευής (23/09), στον οποίο είχε πάρει και πάλι την υψηλότερη βαθμολογία, με 15,575 βαθμούς.

Εκτός βάθρου έμεινε, αντίθετα, η Βάσω Μιλλούση στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών. Η 27χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη 5η με 12,050 βαθμούς, παρότι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, επειδή στην έξοδο του προγράμματός της έπεσε προς τα εμπρός και ακούμπησε με τα χέρια και τα γόνατα στο στρώμα, με συνέπεια να δεχθεί βαθμολογική μείωση.

Η Βάσω Μιλλούση θα έχει πάντως μια νέα ευκαιρία για να κερδίσει μετάλλιο, καθώς αύριο (Κυριακή 25/09, 18:15 – 21:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Στους αυριανούς τελικούς οργάνων θα πάρει μέρος από ελληνικής πλευράς και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, επιδιώκοντας να «βγάλει» σωστά το καινούργιο, υψηλής δυσκολίας πρόγραμμά του.