Τετραπλή πρόκριση για τους Έλληνες αθλητές στο Μάριμπορ

Την πρόκριση σε τέσσερις τελικούς οργάνων εξασφάλισαν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου του Μάριμπορ, στην Σλοβενία (23-25 Σεπτεμβρίου).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το τελευταίο αγωνιστικό τεστ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου), μέσω του οποίου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Βάσω Μιλλούση έκανε το «δύο στα δύο», αφού μπήκε στην προνομιούχο οκτάδα τόσο στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου κατετάγη 4η με 12,625 βαθμούς, όσο και στη δοκό ισορροπίας, όπου κατέλαβε την 7η θέση.

Θετικό πρόσημο είχε ο προκριματικός και για τον Βλάση Μάρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει ιδανικά το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, αλλά παρόλα αυτά πήρε τη 2η θέση με 14,325 βαθμούς και θα έχει τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο στον τελικό του αγωνίσματος.

Η κορυφαία εμφάνιση της ημέρας ανήκε πάντως στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος πρώτευσε στους κρίκους με 15,575 βαθμούς, εκτελώντας εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,80.

Αύριο (Σάββατο 24/09), θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σκέλος των τελικών οργάνων, περιλαμβάνοντας την συμμετοχή της Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς και του Πετρούνια στους κρίκους, ενώ την Κυριακή (25/09) η 27χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στη δοκό και ο Μάρας στο μονόζυγο.

Το πρόγραμμα των τελικών οργάνων (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
18:15 – 21:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
18:15 – 21:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)