Εκτός 15άδας μένει η Φίλιου στον τελικό του σύνθετου

Έξω από την προνομιούχο 15άδα, που θα εξασφαλίσει ήδη από σήμερα την Ολυμπιακή πρόκριση, θα μείνει κατά τα φαινόμενα η Βαρβάρα Φίλιου, παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μονπελιέ (18-25 Σεπτεμβρίου).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας και συγκέντρωσε 102,375 βαθμούς (στεφάνι: 25,075, μπάλα: 25,800, κορύνες: 25,800, κορδέλα: 25,700), παίρνοντας την 11η θέση μεταξύ 12 αθλητριών.

Αργότερα απόψε αγωνίζονται οι άλλες 12 αθλήτριες του α’ γκρουπ, οι οποίες λογικά θα τερματίσουν ψηλότερα από τη Φίλιου, ώστε να προκύψει η τελική κατάταξη των 24 φιναλίστ. Ο τελικός του σύνθετου ατομικού ολοκληρώνεται στις 23:30 ώρα Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Φίλιου είχε ήδη επιτύχει το βασικό στόχο της και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο test event που θα γίνει στο Λονδίνο σε περίπου τέσσερις μήνες (16-18 Ιανουαρίου). Στην Ολυμπιακή δοκιμαστική διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι εννιά αθλήτριες που θα τερματίσουν στις θέσεις 16-24 του σημερινού τελικού, διεκδικώντας τα πέντε τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια.

Αύριο (Σάββατο 24/09), την σκυτάλη παίρνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Εύη Λουκάγκου) θα συμμετάσχουν στον σύνθετο αγώνα (16:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας), εκτελώντας τα προγράμματά τους στις 5 μπάλες και στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια.

Ο στόχος της ελληνικής ομάδας θα είναι σαφής: Να μπει μέσα στο «τοπ 12», έτσι ώστε να παραμείνει μέσα στο «παιχνίδι» της Ολυμπιακής πρόκρισης. Συγκεκριμένα, οι έξι πρώτες ομάδες θα προκριθούν αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ οι χώρες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια μέσω του test event του Ιανουαρίου στο Λονδίνο.