Χαμηλές θέσεις στο παγκόσμιο κύπελλο τραμπολίνο της Γερμανίας

Σε χαμηλές θέσεις περιορίστηκαν σε ατομικό επίπεδο οι Έλληνες αθλητές του τραμπολίνο, που συμμετείχαν στο παγκόσμιο κύπελλο της γερμανικής πόλης Ζαλτσγκίτερ (2-3 Σεπτεμβρίου). Ωστόσο, το ελληνικό δίδυμο διακρίθηκε στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών, συμμετέχοντας στον τελικό. Η διοργάνωση, που περιλάμβανε συμμετοχές υψηλού επιπέδου, αποτέλεσε τεστ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Μπέρμιγχαμ (17-20 Νοεμβρίου).

Στους άνδρες, ο Νίκος Σαββίδης κατετάγη 32ος μεταξύ 59 αθλητών με 92,935 βαθμούς (υποχρεωτικό πρόγραμμα: 44,885, ελεύθερο πρόγραμμα: 48,050) και ο Απόστολος Κουταβάς περιορίστηκε στην 50ή θέση με 56,220 βαθμούς, αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το υποχρεωτικό πρόγραμμα (5,665 β.), αλλά τα πήγε καλύτερα στο ελεύθερο (50,555 β.).

Στις γυναίκες, εξάλλου, η Αγγελική Ζευγαρά στάθηκε άτυχη και τερμάτισε στην 52η θέση μεταξύ 53 αθλητριών με 47,520 βαθμούς στο σύνολο, αφού συγκέντρωσε 42,190 β. στο υποχρεωτικό πρόγραμμα αλλά μόλις 5,330 β. στο ελεύθερο, το οποίο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών, όπου οι Νίκος Σαββίδης / Απόστολος Κουταβάς πήραν στον προκριματικό 76,700 βαθμούς (πρώτο πρόγραμμα: 36,900, δεύτερο πρόγραμμα: 39,800) και κατέλαβαν την 8η προνομιούχο θέση μεταξύ των ζευγαριών που είχαν δικαίωμα πρόκρισης. Συνολικά, ήταν 11οι μεταξύ 22 ζευγαριών.

Στον τελικό του αγωνίσματος, οι Έλληνες πρωταθλητές περιορίστηκαν στην 8η θέση με 14,500 βαθμούς, λόγω πτώσης του Σαββίδη λίγο μετά το ξεκίνημα του προγράμματός τους.

Αναφερόμενος στην παρουσία των Ελλήνων αθλητών στη διοργάνωση, ο προπονητής Βασίλης Αγγελάκος τόνισε: «Παρά τις όποιες ατυχίες είχαν τα παιδιά, συνολικά μείναμε ευχαριστημένοι και βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Η Αγγελική δοκίμασε το νέο της πρόγραμμα, που δεν της ‘βγήκε’, αλλά είναι καλό που το επιχείρησε σε διεθνή αγώνα και τώρα θα έχει χρόνο μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ώστε να το τελειοποιήσει. Ο Νίκος πήγε πολύ καλά, παρότι προερχόταν από τραυματισμό και δεν είχε αγωνιστεί άλλοτε σε τέτοιο δίχτυ. Έχασε μόνο μία άσκηση στο ελεύθερο πρόγραμμά του, από ατυχία.

Ο Απόστολος, από την πλευρά του προπονείται κανονικά μόνο τον τελευταίο μήνα και στάθηκε άτυχος στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, ενώ αντίθετα στο ελεύθερο κινήθηκε κοντά στις δυνατότητές του. Στο συγχρονισμένο τραμπολίνο, τέλος, τα παιδιά πήγαν περίφημα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν έχουν δουλέψει μαζί. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με όσες δυνάμεις έχουμε, ώστε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το παγκόσμιο».