Υψηλές οι βλέψεις της Φίλιου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής

Μια θέση που θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 θα κυνηγήσει η Βαρβάρα Φίλιου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στο Μονπελιέ της Γαλλίας (19-25 Σεπτεμβρίου). Η 17χρονη πρωταθλήτρια, η οποία προέρχεται από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε διεθνείς διοργανώσεις, θα επιδιώξει το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα στο σύνθετο ατομικό, ώστε να βάλει τις βάσεις για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της.

Οι 15 κορυφαίες αθλήτριες του σύνθετου ατομικού στο Μονπελιέ θα κερδίσουν αυτόματα την Ολυμπιακή πρόκριση, ενώ εκείνες που τερματίσουν στις θέσεις 16-24 θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, διεκδικώντας τα πέντε εναπομείναντα εισιτήρια μέσω της Ολυμπιακής δοκιμαστικής διοργάνωσης (test event) που θα γίνει στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είμαι έτοιμη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχω σταθεροποιήσει τα προγράμματά μου και δουλεύουμε πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να ‘καθαρίσουν’ και να τελειοποιηθούν», τονίζει η Φίλιου, η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος:

«Η επιδίωξή μου είναι να μπω στο ‘τοπ 20’, έτσι ώστε να αποκτήσω δικαίωμα συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και μάλιστα με καλές προϋποθέσεις για ένα από τα πέντε εισιτήρια που θα δοθούν εκεί. Θα είμαι υποχρεωμένη να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση για να μπω μέσα στην 20άδα. Δεν θα πρέπει να δώσω κανένα δικαίωμα, γιατί υπάρχουν από πίσω αθλήτριες από άλλες χώρες, που πιέζουν για μια θέση».

Η αθλήτρια της Νούλης Γιαννιτσοπούλου πρόσθεσε: «Στους προηγούμενους αγώνες τα πήγα πολύ καλά, όμως κάθε διοργάνωση είναι ξεχωριστή. Αυτή θα είναι η σημαντικότερη απ’ όλες και είναι λογικό να έχω περισσότερο άγχος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Τέλος, αναφερόμενη στα δυνατά σημεία που έχει και στα οποία θα στηριχθεί στο Μονπελιέ, η 17χρονη πρωταθλήτρια τόνισε: «Θεωρώ ότι τα πιο δυνατά προγράμματά μου είναι στην μπάλα και στις κορύνες. Η μπάλα είναι το όργανο στο οποίο νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά, ενώ το πρόγραμμά μου στις κορύνες είναι εκείνο που αρέσει περισσότερο στους κριτές, επειδή είναι δυναμικό και ξεσηκώνει τον κόσμο».