Τεστ στη Γερμανία για τους αθλητές του τραμπολίνο

Τρεις Έλληνες αθλητές του τραμπολίνο θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Ζαλτσγκίτερ (2-3 Σεπτεμβρίου), στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ (17-20 Νοεμβρίου), το οποίο θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης οι Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης και Αγγελική Ζευγαρά, τους οποίους συνοδεύουν οι προπονητές Βασίλης Αγγελάκος, Κώστας Πεξαράς και ο διεθνής κριτής Δημοσθένης Χρυσοσπάθης.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει αύριο (Παρασκευή 02/09) με τους προκριματικούς, όπου οι τρεις Έλληνες θα συμμετάσχουν στο ατομικό τραμπολίνο της κατηγορίας τους και επιπλέον οι Κουταβάς – Σαββίδης θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών.

Το Σάββατο (03/09) θα διεξαχθούν οι τελικοί, με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων σε κάθε αγώνισμα.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Ζαλτσγκίτερ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 150 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες.

«Είναι ο μοναδικός διεθνής αγώνας που θα δώσουμε πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκτός από την Κίνα, θα εκπροσωπηθούν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του τραμπολίνο και το επίπεδο θα είναι υψηλό. Δεν πηγαίνουμε για τη διάκριση, αλλά για την απόκτηση αγωνιστικής εμπειρίας και για να κάνουμε ένα θετικό βήμα ενόψει Μπέρμιγχαμ», είπε αρχικά ο προπονητής του Κουταβά, Βασίλης Αγγελάκος, που αναφερόμενος στον αθλητή του υπογράμμισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω ενός επίμονου τραυματισμού:

«Μείναμε πίσω επί σχεδόν δέκα μήνες, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωθε ο Απόστολος στη δεξιά φτέρνα. Από τα μέσα του καλοκαιριού βρήκαμε τον τρόπο ώστε να μην αισθάνεται πόνους, δένοντας σωστά το πόδι του, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος αγωνιστικά. Έχουμε το χρόνο για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια καλή ποιότητα εκτέλεσης ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνουμε να ανεβάσουμε και τον συντελεστή δυσκολίας του προγράμματός του από το 15,00 στο 16,00, όπως θα θέλαμε».

Παράλληλα, ο κ. Αγγελάκος τοποθετήθηκε και για τους άλλους δύο Έλληνες πρωταθλητές: «Από όσο γνωρίζω, ο Νίκος Σαββίδης ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς μέσα στο καλοκαίρι και θα μπει κι εκείνος κάπως συντηρητικά στον αγώνα της Γερμανίας, ενώ η Αγγελική Ζευγαρά έχει ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας του προγράμματός της και περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το διεθνές τεστ».