Δυνατή εμφάνιση από το ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο του Τελ Αβίβ

Την καλύτερη φετινή εμφάνισή της πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Τελ Αβίβ (26-27 Αυγούστου), που αποτέλεσε τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Μονπελιέ (19-25 Σεπτεμβρίου).

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Εύη Λουκάγκου) κατέλαβαν την αξιόλογη 9η θέση μεταξύ 18 χωρών στον σύνθετο αγώνα, έχοντας 50,500 βαθμούς στο σύνολο (5 μπάλες: 11η θέση με 25,200 β., 3 κορδέλες / 2 στεφάνια: 10η θέση με 25,300 β.). Στην πραγματικότητα, όμως, άξιζαν κάπως υψηλότερη κατάταξη, σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλες οι ισχυρές εκπρόσωποι του αθλήματος, με μοναδικές εξαιρέσεις την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

«Ήταν μια επιτυχημένη πρόβα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δείξαμε την σταθερότητα που ήταν το πρώτο ζητούμενο και σίγουρα ανεβήκαμε σκαλί στα μάτια των κριτών. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ καλύτερη από εκείνη που κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία», σχολίασε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την εικόνα που παρουσίασαν στο ταπί. Είχαμε ένα λαθάκι στο πρόγραμμα με τις κορδέλες / στεφάνια, αλλά ήταν πολύ μικρότερο από τα σφάλματα πολλών άλλων ομάδων. Νομίζω ότι οι βαθμολογίες που πήραμε ήταν ιδιαίτερα φειδωλές και αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό που κρατάμε εμείς είναι η ικανοποίηση από τη δυνατή μας εμφάνιση».

Η διοργάνωση του Τελ Αβίβ ολοκληρώνεται αύριο (Σάββατο 27/08) με τους δύο τελικούς οργάνων, στους οποίους δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονπελιέ, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την είσοδο στην προνομιούχο 12άδα, έτσι ώστε να παραμείνει σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης. Συγκεκριμένα, οι έξι πρώτες ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα προκριθούν αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια μέσω της Ολυμπιακής δοκιμαστικής διοργάνωσης (test event) που θα γίνει στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιανουάριο.