Πρόβα παγκοσμίου στο Τελ Αβίβ για το ανσάμπλ

Τον τελευταίο αγώνα της προετοιμασίας της για το κρίσιμο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μονπελιέ (19-25 Σεπτεμβρίου) θα δώσει η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο Ισραήλ, όπου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο του Τελ Αβίβ (26-27 Αυγούστου).

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Εύη Λουκάγκου) βρίσκονται στην ισραηλινή πόλη από τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/08), συνοδευόμενες από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου, τη χορογράφο Γωγώ Αργύρη, τη φυσιοθεραπεύτρια Σμαρώ Καβατοπούλου, τη διεθνή κριτή Σοφία Μπούρα και τον αρχηγό της αποστολής, που είναι ο αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Σπύρος Σκλάβος.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Τελ Αβίβ, που περιλαμβάνει μόνο αγωνίσματα ανσάμπλ, θα αποτελέσει προσομοίωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού αναμένεται να πάρουν μέρος 16 χώρες και ανάμεσα σ’ αυτές θα βρίσκονται σχεδόν όλες οι ισχυρές εκπρόσωποι του αθλήματος, εκτός της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.

«Θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε το σταθερά καλό επίπεδο των προηγούμενων εμφανίσεων, διορθώνοντας παράλληλα τα μικρά λάθη που κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Σόφιας. Οι εντυπώσεις που θα αφήσουμε στο Τελ Αβίβ, θα μετρήσουν πολύ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε σταθερότητα, έτσι ώστε η ομάδα μας να κερδίσει κι αυτή τη φορά την εκτίμηση των κριτών και να πάει στο Μονπελιέ όντας υπολογίσιμη», είπε η ομοσπονδιακή τεχνικός Τζένη Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολύ δυνατές συνθέσεις στα δύο προγράμματά μας. Εφόσον λοιπόν αποφύγουμε τα μεγάλα λάθη, πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει, τόσο στο Τελ Αβίβ όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Παρασκευή (26/08) με τον σύνθετο αγώνα (18:05 – 21:05 ώρα Ελλάδας), στον οποίο οι Ελληνίδες αθλήτριες θα εκτελέσουν κατά σειρά τα προγράμματά τους στις 5 μπάλες και στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (27/08) με τους δύο τελικούς οργάνων (18:05 – 19:15 ώρα Ελλάδας), σε καθέναν από τους οποίους θα συμμετάσχουν οι οκτώ κορυφαίες ομάδες της προηγούμενης ημέρας.