Έξι νεαροί πρωταθλητές της ενόργανης στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας

Την πρώτη τους διεθνή αγωνιστική εμπειρία θα έχουν έξι νεαροί αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, στην Τραπεζούντα (26-29 Ιουλίου). Στη διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει εννιά αθλήματα, εκπροσωπούνται οι ευρωπαϊκές χώρες – μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά στην ενόργανη, θα πάρουν μέρος 170 αθλητές και αθλήτριες από 38 χώρες.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Βασίλης Τανταλίδης, Γιώργος Τσερκέζοβ, Δημήτρης Κιόσης στα αγόρια (έτος γέννησης 1994-1995) και οι Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Πλυτά, Μυρόπη Χριστοφιλάκη στα κορίτσια (έτος γέννησης 1996-1997), με την αναχώρησή τους να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (23/07). Τους νεαρούς πρωταθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Θεόφιλος Λαλεχός, Απόστολος Πεσσίνης και οι διεθνείς κριτές Ιορδάνης Νιγδελής, Ιουλία Παλαμάρα.

Η αυλαία θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη (26/07) με το γενικό αγώνα των αγοριών, που θα διαμορφώσει την τελική κατάταξη στο ομαδικό και παράλληλα θα αποτελέσει προκριματικό για το σύνθετο ατομικό και για τα επιμέρους όργανα. Την Τετάρτη (27/07) θα διεξαχθεί ο αντίστοιχος γενικός αγώνας των κοριτσιών, την Πέμπτη (28/07) θα γίνουν οι τελικοί στο σύνθετο ατομικό αγοριών και κοριτσιών, ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (29/07) με τους τελικούς οργάνων.