Χόρεψε και γοήτευσε το ανσάμπλ στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

Τους θεατές αλλά και τις ίδιες τις αθλήτριες των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» μάγεψε η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και πραγματοποίησε αγώνα επίδειξης τόσο το Σάββατο (02/07) όσο και την Κυριακή (03/07), ως προσκεκλημένη των διοργανωτών.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Ελένη Δόικα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλεία Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Εύη Λουκάγκου, Σταυρούλα Σαμαρά) παρουσίασαν τα προγράμματα που ετοιμάζουν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, όπου θα διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση. Στις 5 μπάλες χόρεψαν υπό τους ήχους της μουσικής του Θανάση Πολυκανδριώτη (μια μίξη από τα τραγούδια «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα» και «Στου φεγγαριού την αγκαλιά») ενώ στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια είχαν ως μουσική υπόκρουση το ισπανικό κομμάτι «Nada puede dormir» του Βιθέντε Αμίγο.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση, τόσο από το κοινό όσο και από τις αθλήτριες Special Olympics της ρυθμικής γυμναστικής, είχε ως συνέπεια να προσκληθεί η ελληνική ομάδα ανσάμπλ να κάνει και μια δεύτερη εμφάνιση την Κυριακή (03/07), κατά την τελευταία ημέρα των Παγκόσμιων Αγώνων.

«Χαίρομαι για τη συμμετοχή μας σε αυτή την υπέροχη διοργάνωση. Ήταν σημαντική για μας η εμψύχωση του κοινού. Οι Special Olympics μεταφέρουν παντού μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης», δήλωσε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας, Τζένη Παπαδοπούλου, ενώ συμπλήρωσε: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μας. Στην αρχή υπήρχε συγκίνηση, αλλά στο τέλος πήραμε πολύ θάρρος και ενέργεια. Τα παιδιά των Special Olympics αποτελούν ένα παράδειγμα για μας, ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση την προσπάθειά μας».