Οι πρωταθλητές της ενόργανης στηρίζουν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

Το κλειστό στάδιο του Ελληνικού επισκέφτηκαν σήμερα (Δευτέρα 27/06) μέλη της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011». Οι Έλληνες πρωταθλητές, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Σιούτη, είδαν τους αθλητές με διανοητική αναπηρία να αγωνίζονται στους κρίκους, τη δοκό, τις ασκήσεις εδάφους και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την προσπάθειά τους.

«Το στάδιο είναι πανέμορφο και οι αθλητές  πολύ καλοί. Δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να κάνουν τόσο πολλά. Κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που περίμενα. Η γυμναστική μπορεί να σου διδάξει τον έλεγχο του σώματος αλλά και να σου μάθει πράγματα για τον εαυτό σου, που θα σου φανούν χρήσιμα και στον έξω κόσμο», δήλωσε ο δις πρωταθλητής κόσμου στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας.

Η Μεσογειονίκης της δοκού ισορροπίας, Βάσω Μιλλούση, υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτών των αθλητών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους αθλητές υψηλού επιπέδου: «Η δύναμη ψυχής που έχουν πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Η προσπάθεια είναι σημαντική και οι αθλητές χαίρονται με αυτό που κάνουν. Φαίνεται στα πρόσωπά τους».

Η προσπάθεια των αθλητών Special Olympics συγκίνησε τον κάτοχο δύο πανελλήνιων τίτλων στο σύνθετο ατομικό, Χρήστο Λυμπανοβνό: «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να αγωνίζονται. Εμείς παίρνουμε δύναμη από αυτούς».

Προπονητής της Βάσως Μιλλούση καθώς και άλλων αθλητριών, ο Κώστας Σιούτης σχολίασε κολακευτικά το επίπεδο των αθλητών: «Αυτό που κάνουν αποτελεί μεγάλο άθλο. Η προσπάθεια που καταβάλλουν είναι τεράστια και συγκινητική, παράλληλα».

Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε για τον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη, η παρουσία στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics: «Σήμερα αντιλαμβάνομαι το νόημα του αθλητισμού και της γυμναστικής. Ο αθλητισμός δείχνει το μεγαλείο του. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή. Η διάταξη του χώρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κορυφαίες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές για το έργο τους».