Αναχωρούν για το Μινσκ οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής

Με προορισμό το Μινσκ, όπου θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής (27-29 Μαΐου), αναχωρεί σήμερα (Τρίτη 24/05) η ελληνική αποστολή. Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας θα μεταβούν οι αθλήτριες Βαρβάρα Φίλιου και Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο, τις οποίες θα συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Νούλη Γιαννιτσοπούλου και Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, ο δάσκαλος μπαλέτου Γιάννης Μάρτος, η φυσιοθεραπεύτρια Σμαρώ Καβατοπούλου και η διεθνής κριτής Γιούλη Παπαποστόλου.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού θα αγωνιστούν την Παρασκευή (27/05) και το Σάββατο (28/05) στον γενικό αγώνα, από τον οποίο θα προκύψουν η τελική ομαδική κατάταξη, καθώς και οι φιναλίστ για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (29/05).

Ειδικό ενδιαφέρον θα έχει και το σύνθετο ατομικό -παρότι δεν περιλαμβάνεται ως αυτόνομο αγώνισμα- αφού οι 20 κορυφαίες αθλήτριες της σχετικής κατάταξης θα είναι οι μόνες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.

«Ο στόχος της Βαρβάρας είναι να μπει στην 20άδα του σύνθετου ατομικού και είναι εφικτός. Αρκεί, φυσικά, να έχει σωστές εκτελέσεις στα προγράμματά της, όπως συνέβη και στους αγώνες προετοιμασίας, στους οποίους άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας αποτελεί αρνητικό στοιχείο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», τόνισε η προπονήτρια της Φίλιου, Νούλη Γιαννιτσοπούλου.

Από την πλευρά της, η προπονήτρια της Γκαβέζου-Κάστρο, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, υπογράμμισε: «Η Άρτεμη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δούλεψε συνειδητά στην προετοιμασία και έδειξε σταθερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Παρότι έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά μπορεί να διεκδικήσει κι αυτή την είσοδο στην 20άδα του σύνθετου ατομικού. Θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά είναι μια αθλήτρια που αρέσει στους κριτές και ελπίζουμε στο καλύτερο».

Η κ. Χατζηβασιλειάδου αναφέρθηκε και στην απουσία της Μιχαέλας Μεταλλίδου, η οποία είχε τραυματιστεί πριν από περίπου τρεις μήνες: «Ασφαλώς θα αποτελέσει απώλεια για την Εθνική ομάδα, αφού η Μιχαέλα είναι μια αθλήτρια που έχει φτιάξει όνομα σε διεθνές επίπεδο και διαθέτει σημαντική εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Ελπίζω πάντως ότι θα μπορέσει να δείξει τις δυνατότητές της στους αγώνες προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου».

Στο ατομικό θα συμμετάσχουν 74 αθλήτριες από 31 χώρες, ενώ σε ό,τι αφορά στο ανσάμπλ η διοργάνωση του Μινσκ περιλαμβάνει αγωνίσματα μόνο στην κατηγορία νεανίδων, όπου δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

Το πρόγραμμα των αγώνων στην κατηγορία γυναικών (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 27 Μαΐου
14:00 – 22:00: Ατομικό – Γενικός αγώνας, 1ο σκέλος (στεφάνι και μπάλα)

Σάββατο 28 Μαΐου
14:00 – 21:30: Ατομικό – Γενικός αγώνας, 2ο σκέλος (κορύνες και κορδέλα)

Κυριακή 29 Μαΐου
13:30 – 15:40: Ατομικό – Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)