Σημαντικό τεστ στη Γαλλία για τη Βαρβάρα Φίλιου

Στη Γαλλία βρίσκεται από την Τετάρτη (11/05) η Βαρβάρα Φίλιου, η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Κορμπέιλ-Εσόν (13-15 Μαΐου), δίνοντας το τελευταίο της τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μινσκ (27-29 Μαΐου). Μαζί με τη 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού, στη γαλλική πόλη έχουν μεταβεί η προπονήτρια Νούλη Γιαννιτσοπούλου και η διεθνής κριτής Μάγδα Ρουσσέτη.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει αύριο (Παρασκευή 13/05) με το πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα, που περιλαμβάνει τα προγράμματα των αθλητριών στο στεφάνι και την μπάλα. Το Σάββατο (14/05) θα γίνει το δεύτερο σκέλος του σύνθετου, με τις κορύνες και την κορδέλα, ενώ την Κυριακή (15/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των τεσσάρων οργάνων.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κορμπέιλ-Εσόν παίρνουν μέρος 57 κορυφαίες αθλήτριες του ατομικού από 36 χώρες.

«Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας, όχι μόνο επειδή συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο, αλλά και εξαιτίας των αγωνιστικών συνθηκών στη Γαλλία. Στο στάδιο των αγώνων, η αίθουσα προθέρμανσης έχει πολύ χαμηλή οροφή και οι αθλήτριες δεν μπορούν να κάνουν πετάγματα στα όργανά τους. Γι’ αυτό, μπαίνουν να εκτελέσουν τα προγράμματά τους ουσιαστικά χωρίς προθέρμανση, βασισμένες στην εμπειρία τους. Τις τελευταίες εβδομάδες προσαρμόσαμε την προπόνησή μας και το περασμένο Σάββατο κάναμε στη Βέροια ένα τεστ με ανάλογες συνθήκες, το οποίο πήγε πολύ καλά», τόνισε η προπονήτρια της Φίλιου, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, η οποία σχολίασε επίσης την συνολική φετινή πορεία της νεαρής αθλήτριας:

«Ο κύριος στόχος μας είναι η σταθερότητα στην εκτέλεση των προγραμμάτων. Μέχρι στιγμής, η Βαρβάρα το έχει πετύχει και αισιοδοξούμε ότι θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν οι ξένοι κριτές μια τόσο σταθερή αθλήτρια, που μ’ αυτό τον τρόπο διεκδικεί μια θέση στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε μια μικρή χώρα, που κάνει μια δεύτερη προσπάθεια να ανέβει στην ελίτ της παγκόσμιας ρυθμικής. Οι Ελληνίδες αθλήτριες δεν έχουν κανένα περιθώριο λάθους, προκειμένου να πάρουν αυτή την αναγνώριση από τους κριτές».

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 13 Μαΐου
15:15 – 00:15: Προκριματικός, 1ο σκέλος (στεφάνι και μπάλα)

Σάββατο 14 Μαΐου
16:45 – 23:30: Προκριματικός, 2ο σκέλος (κορύνες και κορδέλα)

Κυριακή 15 Μαΐου
15:45 – 17:50: Τελικοί οργάνων