Χαμηλές θέσεις για τους Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο κύπελλο της Βάρνα

Μακριά από τη διάκριση έμειναν ο Απόστολος Κουταβάς και Αγγελική Ζευγαρά, οι οποίοι συμμετείχαν στο παγκόσμιο κύπελλο τραμπολίνο «Αστροναύτης Αλεξαντρόφ» στη Βάρνα της Βουλγαρίας (16-17 Απριλίου).

Στον προκριματικό των ανδρών, ο Απόστολος Κουταβάς περιορίστηκε στην 43η θέση μεταξύ 45 αθλητών με 53,085 βαθμούς, πληρώνοντας την ατυχία που είχε στο ελεύθερο πρόγραμμά του. Στο ντεμπούτο του στην κατηγορία ανδρών, ο 17χρονος πρωταθλητής τα πήγε αρκετά καλά στο υποχρεωτικό πρόγραμμα (20ός με 47,160 β.), αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο από τα προγράμματά του, στο οποίο συγκέντρωσε μόλις 5,925 β..

Ανάλογη εξέλιξη είχε και ο προκριματικός γυναικών για την Αγγελική Ζευγαρά, η οποία κατετάγη 25η μεταξύ 30 αθλητριών με 58,085 βαθμούς, αφού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα πήρε 42,770 β. αλλά στο ελεύθερο έμεινε στους 15,315 β..

«Το υποχρεωτικό πρόγραμμα του Απόστολου βγήκε αρκετά καλά και είμαι ικανοποιημένος. Φέτος που ανέβηκε στην κατηγορία ανδρών, το τροποποιήσαμε αρκετά. Το ελεύθερο πρόγραμμα ήταν πιο δύσκολο να το εκτελέσει σωστά, λόγω του τραυματισμού του στη φτέρνα. Δεν το έχει βγάλει πολλές φορές ούτε στην προετοιμασία, επειδή αποφεύγαμε να πιέσουμε το πόδι του για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση», τόνισε ο προπονητής του Κουταβά, Βασίλης Αγγελάκος, που συμπλήρωσε:

«Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε δύο εβδομάδες στην Αθήνα. Εκεί θα παρουσιάσουμε απλά προγράμματα, για να μην επιβαρυνθεί το πόδι του. Στην συνέχεια, δεν έχουμε αγώνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα του τραυματισμού και να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να κάνουμε μια πραγματικά καλή προετοιμασία, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει το Νοέμβριο».