Αναχωρούν για τη Βάρνα οι πρωταθλητές του τραμπολίνο

Με προορισμό τη Βουλγαρία αναχωρούν αύριο (Πέμπτη 14/04) οι πρωταθλητές του τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς και Αγγελική Ζευγαρά, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της Βάρνα με την επωνυμία «Αστροναύτης Αλεξαντρόφ» (16-17 Απριλίου).

Τους Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Βασίλης Αγγελάκος και Βαρβάρα Βοϊβόδα, καθώς και ο διεθνής κριτής Δημοσθένης Χρυσοσπάθης.

«Θα είναι ο πρώτος αγώνας του Απόστολου στην κατηγορία ανδρών, στην οποία ανέβηκε φέτος, αλλά και η πρώτη φορά που θα μετριέται με χρονόμετρο ο χρόνος πτήσης των αθλητών, μετά την αλλαγή του κανονισμού. Θα πρόκειται, λοιπόν, για μια διοργάνωση με αναγνωριστικό χαρακτήρα για μας», είπε ο προπονητής του Κουταβά, Βασίλης Αγγελάκος, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας και ο Απόστολος δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό στη φτέρνα, τον οποίο είχε από πέρσι και ακόμα τον ενοχλεί, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Ο μεγάλος στόχος είναι να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νοεμβρίου, στο Μπέρμιγχαμ, όπου και θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Βάρνας επρόκειτο να συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς και η Ελίνα Αγγελίδου, ωστόσο τελικά θα είναι απούσα, λόγω έντονων ενοχλήσεων στη μέση. Η 24χρονη πρωταθλήτρια έμεινε εκτός προπονήσεων το τελευταίο διάστημα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσει φυσιοθεραπείες προκειμένου να υποχωρήσει το πρόβλημα.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει το Σάββατο (16/04) με τους προκριματικούς των αγωνισμάτων, ενώ οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (17/04).