Το τρίτο του μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, έπειτα από το χρυσό που κέρδισε το 2002 στην Πάτρα και το αργυρό που κατέκτησε πέρσι στο Μπέρμιγχαμ, θα κυνηγήσει ο Βασίλης Τσολακίδης στο Βερολίνο (6-10 Απριλίου).
Ο σπεσιαλίστας του δίζυγου θα συμπληρώσει δέκα συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για Έλληνα αθλητή της ενόργανης, προσδοκώντας να το συνδυάσει με άλλη μα μεγάλη διάκριση. Παρότι άλλωστε δεν έκανε καλές εμφανίσεις στους δύο φετινούς αγώνες προετοιμασίας, ο πρωταθλητής του Διαγόρα Αμπελόκηπων παραμένει πάντοτε ικανός για το καλύτερο.
«Στα παγκόσμια κύπελλα του Κότμπους και του Παρισιού δοκιμάσαμε το καινούργιο πρόγραμμά μου, αλλά φάνηκε ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα. Γι’ αυτό, στο ευρωπαϊκό θα προτιμήσουμε το περσινό πρόγραμμα, ώστε να έχουμε πιο σταθερή εκτέλεση», είπε ο Βασίλης Τσολακίδης και συμπλήρωσε: «Σε πρώτη φάση, αυτό που θέλω είναι να μπω στον τελικό του δίζυγου. Εκεί θα προσπαθήσω να κάνω και πάλι μια καλή εκτέλεση. Ξέρω ότι αν το καταφέρω, κάτι καλό θα έρθει».
Στον προκριματικό της Πέμπτης (07/04) ο 32χρονος αθλητής θα κατεβάσει ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,30, το οποίο είχε παρουσιάσει τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 στο Λονδίνο όσο και στο περσινό ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ. Εφόσον εξασφαλίσει την συμμετοχή στον τελικό της Κυριακής (10/04) θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει κάποιες ασκήσεις ανεβαίνοντας κατά 0,20 ή 0,40 βαθμούς.
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Τσολακίδη, Αλέκος Ιωακειμίδης, αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Βερολίνου, αλλά και στο μεγάλο στόχο της φετινής χρονιάς. «Αυτό που θέλω στο ευρωπαϊκό από τον Βασίλη, είναι να κάνει δύο σωστές εκτελέσεις, σε προκριματικό και τελικό. Η θέση που θα πάρει έχει λιγότερη σημασία», υπογράμμισε ο κ. Ιωακειμίδης και πρόσθεσε:
«Δουλεύουμε πάνω σ’ ένα πάρα πολύ δυνατό πρόγραμμα, αλλά οι δύσκολες ασκήσεις που ετοιμάζουμε δεν ‘βγήκανε’ στους αγώνες προετοιμασίας. Όλη η προσπάθειά μας πάντως γίνεται με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου, όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι. Για τώρα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε δώσει περισσότερους αγώνες. Μέσα από τα τουρνουά και από τα προπονητικά καμπ προσαρμόζεται πιο γρήγορα ο αθλητής. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν οικονομικά εμπόδια και δεν επέτρεψαν να γίνει κάτι περισσότερο».