Υπό εξέταση θέτει η FIG την τέλεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης στο Τόκιο

Στα τέλη Μαΐου θα επανεξετάσει η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) την προοπτική τέλεσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στο Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου), λόγω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει η διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα, οι συνέπειες της πυρηνικής καταστροφής είναι ακόμα άγνωστες και υπάρχει ανησυχία παγκοσμίως. Η FIG εκφράζει την ειλικρινή ελπίδα ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μπορέσει να διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, χωρίς να υπάρξει κανένα ρίσκο για την υγεία των συμμετεχόντων. Σε στενή συνεργασία με την Ιαπωνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα της πυρηνικής καταστροφής και θα επανεξετάσουμε την κατάσταση στα τέλη Μαΐου».

Παράλληλα, η FIG ανακοίνωσε την αλλαγή στον τόπο και χρόνο τέλεσης ενός παγκοσμίου κυπέλλου αεροβικής γυμναστικής, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Τόκιο στις 22-24 Απριλίου, αλλά τελικά θα διεξαχθεί για λόγους διασφάλισης της υγείας των συμμετεχόντων στην πόλη Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φουκουσίμα, στις 4-5 Ιουνίου.