Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ε.Γ.Ο.

Την εμπιστοσύνη τους προς τη διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν τα σωματεία γυμναστικής, που ενέκριναν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ε.Γ.Ο. για τη χρήση του έτους 2010, στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Στην συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, εκπροσωπήθηκαν 58 από τα 70 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, καθώς και 7 σωματεία χωρίς δικαίωμα ψήφου. Ο διοικητικός απολογισμός του 2010 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 47 υπέρ και 11 κατά, ενώ ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με ψήφους 47 υπέρ και 10 κατά.

Επιπλέον, στη γενική συνέλευση της Ε.Γ.Ο. εγκρίθηκαν ομόφωνα τρία ψηφίσματα, που θα κοινοποιηθούν στους αρμόδιους φορείς και τα οποία τάσσονται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των αθλητικών σχολείων, υπέρ της διατήρησης του θεσμού των σχολικών πρωταθλημάτων, καθώς και υπέρ της συνέχισης της στήριξης του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού από την Πολιτεία.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο της γυμναστικής, που συνεχίζει να μας στηρίζει αταλάντευτα, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας. Τα σωματεία κατανοούν ότι σ’ αυτή την εποχή των μεγάλων προκλήσεων για το άθλημά μας, η διοίκηση της Ε.Γ.Ο. εγγυάται την πρόοδο, διαθέτοντας ειλικρίνεια και συνέπεια. Και εμείς από την πλευρά μας κατανοούμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των σωματείων. Μας ενώνει όλους η επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον στην ελληνική γυμναστική και θα δουλέψουμε μαζί για να το κάνουμε πραγματικότητα», δήλωσε μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Ιδιαίτερη σημασία έχουν για εμάς τα ψηφίσματα της γενικής συνέλευσης, τα οποία θα επιδώσουμε στους αρμόδιους, καλώντας τους να τα μελετήσουν προσεκτικά. Σ’ αυτή την περίοδο ύφεσης που βιώνουμε, πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί από όλους ο σχολικός αθλητισμός, καθώς και το ερασιτεχνικό σωματείο, που αποτελεί το κύτταρο του αθλητισμού».