Τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Παρισιού

Με προορισμό το Παρίσι αναχωρούν αύριο (Πέμπτη 17/03) τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της γαλλικής πρωτεύουσας (19-20 Μαρτίου). Θα πρόκειται για τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα προετοιμασίας τους, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου μήνα (Βερολίνο, 6-10 Απριλίου).

Στη διοργάνωση έχουν προσκληθεί ο Λευτέρης Κοσμίδης (ασκήσεις εδάφους), ο Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο), ο Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι) και η Βάσω Μιλλούση (ασύμμετροι ζυγοί και δοκός ισορροπίας), τους οποίους θα συνοδεύσουν οι προπονητές Γιώργος Αγγέλου, Αλέκος Ιωακειμίδης, Κώστας Σιούτης, καθώς και οι διεθνείς κριτές Ολύβια Δόντη και Θόδωρος Ξενιτόπουλος.

Το παγκόσμιο κύπελλο Α’ κατηγορίας του Παρισιού συγκεντρώνει την ελίτ του αθλήματος, αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν μόνο οι 12 κορυφαίοι σε κάθε όργανο (οι 8 φιναλίστ του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι 4 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης της FIG για το 2010), καθώς και ένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής.

Οι προκριματικοί θα γίνουν το Σάββατο (19/03) και θα έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, αφού μόνο 4 αθλητές θα προκριθούν σε καθέναν από τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (20/03).

Το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής αποτελεί φετινή καινοτομία για τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), στο ετήσιο καλεντάρι της οποίας έχουν ενταχθεί έξι παγκόσμια κύπελλα ενόργανης γυμναστικής Α’ κατηγορίας και καθένα από αυτά προσφέρει συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 78.000 ευρώ) στους αθλητές.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 19 Μαρτίου
15:05 – 18:55: Προκριματικοί οργάνων

Κυριακή 20 Μαρτίου
15:45 – 16:25: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα)
17:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος)