Χάλκινο μετάλλιο για τη Βάσω Μιλλούση στο Κότμπους

Με άλλη μια μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, αφού η Βάσω Μιλλούση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 14,450 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από την Κινέζα Τζινάν Γιάο (14,750 β.) και την Ολλανδή Σελίν Φαν Χέρνερ (14,625 β.).

«Ήταν ένα καλό πρόγραμμα. Πήρα αυτό που άξιζα. Είχα λίγο άγχος και μερικές μικρές αστάθειες, αλλά είμαι ευχαριστημένη. Είναι μεγάλη υπόθεση να ξεκινάς τη χρονιά μ’ ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο. Μου ανεβάζει την ψυχολογία για την συνέχεια», δήλωσε η Μιλλούση, η οποία είχε κερδίσει και πέρσι το χάλκινο μετάλλιο στο Κότμπους, αλλά εκείνη η διοργάνωση είχε πολύ μικρότερο ανταγωνισμό.

«Τα δύο μετάλλια δεν συγκρίνονται. Η φετινή διοργάνωση έμοιαζε με μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτή η 3η θέση έχει πολύ μεγαλύτερη αξία», σχολίασε η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη και της Αναστασίας Δόντη, η οποία στον προκριματικό της Παρασκευής είχε τερματίσει 1η με 14,425 βαθμούς.

Ο δεύτερος και τελευταίος αγώνας προετοιμασίας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βερολίνου (6-10 Απριλίου) θα δοθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο παγκόσμιο κύπελλο του Παρισιού (19-20 Μαρτίου). «Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας, γιατί έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι 12 κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, από τις οποίες μόνο 4 θα περάσουν στον τελικό. Αν μπω στην τετράδα, θα είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για μένα. Θα πάω για μια καλή εμφάνιση και μια καλή βαθμολογία και ό,τι βγει», επισήμανε η Μιλλούση.