Εκτός δράσης για ένα μήνα η Μιχαέλα Μεταλλίδου

Κούρσα με το χρόνο για να προλάβει τις μεγάλες διοργανώσεις του Απριλίου και του Μαΐου θα κάνει η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Μιχαέλα Μεταλλίδου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό γυναικών (2009 και 2010) υπέστη την περασμένη εβδομάδα ρωγμώδες κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, όπου αισθανόταν ενοχλήσεις για αρκετό χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, μπαίνει σε κίνδυνο η συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (9-10 Απριλίου), στο παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2011» (15-17 Απριλίου) αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ (27-29 Μαΐου).

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο μεγάλος φετινός στόχος είναι να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση.

«Είχα κάποιες ενοχλήσεις από τον Αύγουστο και το πρόβλημα επιδεινώθηκε γύρω στο Δεκέμβριο, μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας μου για τη φετινή χρονιά. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσα να συνεχίζω τις προπονήσεις, έστω και χωρίς να πιέζω πολύ το πόδι μου, αλλά τελικά δεν απέφυγα το κάταγμα. Είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός που μου έχει τύχει στα 11 χρόνια που ασχολούμαι με τη ρυθμική», τονίζει η 18χρονη πρωταθλήτρια, η οποία θα φορά ειδικό νάρθηκα στο πόδι για άλλες δύο εβδομάδες και στην συνέχεια θα κάνει φυσιοθεραπείες για μία ή δύο εβδομάδες.

«Αυτή την στιγμή, το μόνο που θέλω είναι να γίνω καλά. Δεν θα βιαστώ να κατέβω σε κάποιον αγώνα, αν δεν είμαι απόλυτα υγιής. Θέλω να επανέλθω όσο συντομότερα γίνεται, αλλά δεν θα ρισκάρω μια πιθανή υποτροπή», υπογραμμίζει η Μιχαέλα Μεταλλίδου, η οποία δεν ξεχνά εκείνους που της έχουν συμπαρασταθεί σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν σταθεί δίπλα μου. Την οικογένεια και τους φίλους μου, τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. κ. Θανάση Βασιλειάδη, καθώς και κάποιους άλλους παράγοντες της γυμναστικής που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον. Και φυσικά τις προπονήτριές μου, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου και Μιρέλα Παραστατίδου. Μου δίνουν κουράγιο, ώστε να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να επιστρέψω πιο δυνατή».