Δύο μετάλλια με σπουδαία εμφάνιση για τη Βαρβάρα Φίλιου στη Γερμανία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η νέα σεζόν για τη Βαρβάρα Φίλιου, η οποία κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής του Φέλμπαχ – Σμίντεν, στη Γερμανία (5-6 Μαρτίου).

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη γερμανική πόλη, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε δύο τελικούς οργάνων. Συγκεκριμένα, κατέκτησε τη 2η θέση στην κορδέλα με 25,634 βαθμούς αφήνοντας μάλιστα πίσω της την σπουδαία Ουκρανή Αλίνα Μαξιμένκο, καθώς και την 3η θέση στις κορύνες με 25,775 βαθμούς. Επιπλέον, κατετάγη 4η στον τελικό της μπάλας με 25,383 βαθμούς και 5η σ’ εκείνον του στεφανιού με 24,692 βαθμούς.

Μία ημέρα νωρίτερα, στο σύνθετο ατομικό, που χρησίμευσε και ως προκριματικός για τα επιμέρους όργανα, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση με άθροισμα 99,467 β. (στεφάνι: 25,067, μπάλα: 24,775, κορύνες: 25,292, κορδέλα: 24,333).

Την τριάδα των μεταλλίων στο σύνθετο αποτέλεσαν οι Αλίνα Μαξιμένκο (Ουκρανία, 108,500 β.), Γιάνα Μπερέζκο-Μαγκράντερ (Γερμανία, 102,366 β.) και Καρολίνε Βέμπερ (Αυστρία, 101,674 β.).

Στο διεθνές τουρνουά του Φέλμπαχ – Σμίντεν συμμετείχαν 13 πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών από 9 χώρες (Γερμανία, Ουκρανία, Αυστρία, Σουηδία, Φινλανδία, Καζακστάν, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα).

«Η Βαρβάρα τα πήγε καταπληκτικά. Περίμενα όμως ότι θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια εμφάνιση. Το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου φετινού τεστ ήταν ιδιαίτερα θετικό και προσδοκούμε ότι θα υπάρχει εξίσου καλή παρουσία και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν», δήλωσε η προπονήτρια της Φίλιου, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, η οποία συμπλήρωσε αναφερόμενη στην αθλήτριά της: «Τα νέα προγράμματά της άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στους διεθνείς κριτές, που τα βρήκαν ενδιαφέροντα και είδαν στοιχεία πρωτοτυπίας σ’ αυτά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινάμε την σεζόν με δύο μετάλλια, σ’ έναν αγώνα όπου η βαθμολόγηση ήταν απόλυτα ορθή και κάθε αθλήτρια έπαιρνε αυτό ακριβώς που άξιζε».

Η απονομή των μεταλλίων στην κορδέλα, όπου η Φίλιου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο:
filiou-germany2011-1
Η απονομή στις κορύνες, με την Ελληνίδα αθλήτρια στο τρίτο σκαλί του βάθρου:
filiou-germany2011-2
Οι νικήτριες στον τελικό της μπάλας, με τη 17χρονη πρωταθλήτρια στην 4η θέση:
filiou-germany2011-3
Η Βαρβάρα Φίλιου στο στάδιο των αγώνων, μαζί με τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου (αριστερά) και την προπονήτριά της Νούλη Γιαννιτσοπούλου (δεξιά):
filiou-germany2011-4