Σε διεθνές μίτινγκ ρυθμικής στη Γερμανία η Φίλιου

Από τη Γερμανία θα ανοίξει ο κύκλος των διεθνών συμμετοχών της ελληνικής γυμναστικής για το 2011, αφού η Βαρβάρα Φίλιου θα πάρει μέρος στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στην πόλη Φέλμπαχ – Σμίντεν (5-6 Μαρτίου).

Η 17χρονη πρωταθλήτρια θα αναχωρήσει για τη γερμανική πόλη αύριο, Παρασκευή (04/03), συνοδευόμενη από την προπονήτρια Νούλη Γιαννιτσοπούλου και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου.

Η διοργάνωση του Φέλμπαχ – Σμίντεν, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Στουτγκάρδη, πραγματοποιείται για 21η χρονιά και σ’ αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αθλήτριες από ένδεκα χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ελβετία, Αυστρία, Καζακστάν, ΗΠΑ και Γερμανία).

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει το Σάββατο (05/03) με το σύνθετο ατομικό, ενώ την Κυριακή (06/03) θα γίνουν οι τελικοί των οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα) με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων αθλητριών σε κάθε όργανο.

«Μετά το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε πάνω σε προγράμματα με πιο δύσκολες ασκήσεις. Το 2011 είναι μια χρονιά με πολύ υψηλές απαιτήσεις και γι’ αυτό οφείλουμε να ρισκάρουμε. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου και για τη Βαρβάρα αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας ελέγχου, που έχει τη δική του σημασία. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι κριτές τα καινούργια προγράμματά της και τι σχόλια θα αποσπάσουμε, ώστε στην συνέχεια να προχωρήσουμε πιο συγκεντρωμένα και πιο συγκεκριμένα», είπε η Νούλη Γιαννιτσοπούλου και συμπλήρωσε:

«Ο αγώνας της Γερμανίας περιλαμβάνεται στην προετοιμασία μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου, αλλά και για το παγκόσμιο – προολυμπιακό του Σεπτεμβρίου. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα εκεί, αλλά η Βαρβάρα έχει αγωνιστικό πνεύμα και είναι αφοσιωμένη σ’ αυτό που κάνει».