Εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής «Καλαμάτα 2011»

Οι κορυφαίες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής από όλο τον κόσμο θα δώσουν ραντεβού στο παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2011», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, αποτελώντας και φέτος μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο διεθνές καλεντάρι του αθλήματος.

Το φετινό «Κύπελλο Καλαμάτας» συνοδεύεται από εντυπωσιακά μεγέθη σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές. Από τις τελικές δηλώσεις συμμετοχών προκύπτει ότι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πρόκειται να εκπροσωπηθούν 25 χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κορέα, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα) με 42 αθλήτριες του ατομικού και 15 ομάδες ανσάμπλ, αριθμοί που ξεπερνούν τους αντίστοιχους περσινούς.

Μεταξύ άλλων, το παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2011» θα σημάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ, που έχει ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία.

Επιπλέον, σημαντικό τεστ θα δώσουν στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» και οι Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού, λίγες ημέρες μετά από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής (Θεσσαλονίκη, 9-10 Απριλίου), στο οποίο θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούργια προγράμματά τους.

Το «Κύπελλο Καλαμάτας», που διεξάγεται ανελλιπώς από το 1993 και είναι ενταγμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, θα έχει φέτος άλλη μία ιδιαιτερότητα: Θα είναι μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη της πρωτοπόρου της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής, Ελένης Πολυχρονίδου, η οποία «έφυγε» τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από μακρά ασθένεια, ασκώντας μέχρι τέλους τα καθήκοντα της τεχνικής διευθύντριας ρυθμικής της Ε.Γ.Ο..

«Επιθυμία μας είναι να γίνεται το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ καλύτερο κάθε χρόνο. Βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ο θεσμός σημειώνει διαρκή πρόοδο, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των φετινών συμμετοχών. Με την συμπαράσταση της Ε.Γ.Ο. και των φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, φιλοδοξούμε να διαφημίσουμε τη Μεσσηνία μέσα από μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού», τόνισε η επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής του παγκοσμίου κυπέλλου «Καλαμάτα 2011» και πρόεδρος του συνδιοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, Βούλα Κουβάτσου.

Εξάλλου, σε λειτουργία έχει τεθεί εκ νέου ο επίσημος δικτυακός τόπος της διοργάνωσης, www.kalamatacup.gr, που θα εμπλουτίζεται με όλες τις ειδήσεις στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα παρέχει τα επίσημα αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.