Σε τριήμερο γκαλά γυμναστικής στην Ολλανδία ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Βλάσης Μάρας

Με προορισμό την Ολλανδία αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 16/12) ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Βλάσης Μάρας, οι οποίοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο διεθνές γκαλά γυμναστικής «Univé Gym Gala 2010». Θα πρόκειται για ένα τριήμερο σόου, που θα πραγματοποιηθεί σε ισάριθμες ολλανδικές πόλεις (την Παρασκευή 17/12 στο Αϊντχόφεν, το Σάββατο 18/12 στο Αλμέρε και την Κυριακή 19/12 στο Γκρόνινγκεν), περιλαμβάνοντας επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής, τραμπολίνο, ακροβατικής γυμναστικής αλλά και μπρέικντανς.

Από ελληνικής πλευράς, ο Κοσμίδης θα πάρει μέρος στις ασκήσεις εδάφους και ο Μάρας στο μονόζυγο, στο οποίο μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του και ο Ολλανδός «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος, Έπκε Ζόντερλαντ. Οι αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν σε κατάμεστα στάδια, αφού έχουν προπωληθεί πολλά εισιτήρια για τις τρεις παραστάσεις, παρά τις αρκετά υψηλές τιμές (17,50 ευρώ το παιδικό εισιτήριο, 22,50 ευρώ το εισιτήριο ενηλίκων).

Ειδικά για τον Λευτέρη Κοσμίδη, η συμμετοχή στο γκαλά θα είναι ξεχωριστή, αφού θα σημάνει την επιστροφή του στην Ολλανδία, όπου πριν από δύο μήνες κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στο Ρότερνταμ, ενώ το 2007 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, στην πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση.

«Η προσωπική πρόσκληση που μας έγινε ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Για μένα, είναι διπλή η χαρά που επιστρέφω στην Ολλανδία, επειδή εκεί έχω ζήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου. Πλέον η μέση μου, που με είχε ταλαιπωρήσει τον προηγούμενο μήνα, είναι καλύτερα και πιστεύω ότι θα μπορέσω να παρουσιάσω το πρόγραμμά μου χωρίς προβλήματα. Περιμένω ότι η συμμετοχή μου σ’ αυτό το γκαλά θα είναι μια ξεχωριστή, διασκεδαστική εμπειρία και ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα», τόνισε ο 19χρονος πρωταθλητής.