«Σημαιοφόρος» του ελληνικού αθλητισμού για το 2010 η Γυμναστική

Η κορυφαία θέση που κατέχει η ελληνική γυμναστική μέσα στο στερέωμα του ελληνικού αθλητισμού, επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, προπονητών και ομάδων του 2010, που πραγματοποιήθηκε για 57η συνεχόμενη χρονιά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η ελληνική γυμναστική ανέδειξε δύο αθλητές (Λευτέρης Κοσμίδης, Βλάσης Μάρας) στο «τοπ 3» των καλύτερων Ελλήνων αθλητών της χρονιάς, μια αθλήτρια (Βάσω Μιλλούση) στην αντίστοιχη κορυφαία τριάδα των γυναικών, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ενόργανης, Γιώργο Αγγέλου, στην επικρατέστερη τριάδα των προπονητών, βάσει της ψήφου 472 αθλητικών συντακτών – μελών του Π.Σ.Α.Τ..

Η τελική θέση και ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε ο καθένας από τους τρεις κορυφαίους της χρονιάς, σε κάθε κατηγορία, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στις 18:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η εκδήλωση απονομής των «Αθλητικών Βραβείων Π.Σ.Α.Τ. 2010» θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, έχοντας μάλιστα σε χρέη συμπαρουσιάστριας την Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Κλέλια Πανταζή.

Αναλυτικά, στους άνδρες υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή της χρονιάς θα είναι δύο πρωταθλητές της ενόργανης, ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο περσινός νικητής του συγκεκριμένου τίτλου Βλάσης Μάρας, οι οποίοι ψηφίστηκαν στην πρώτη τριάδα, μαζί με τον αθλητή του τζούντο Ηλία Ηλιάδη.

Στις γυναίκες, η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βάσω Μιλλούση μπήκε στην τριάδα των καλύτερων Ελληνίδων αθλητριών για το 2010, μαζί με τις Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (τζούντο) και Αλεξάνδρα Τσιάβου (κωπηλασία).

Παράλληλα, ο προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου, θα διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς, αφού ψηφίστηκε μέσα στην πρώτη τριάδα μαζί με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο (προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού) και την Αλεξία Καμένου (προπονήτρια της ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών της Βουλιαγμένης)

Εκτός από τους παραπάνω, αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες ανάμεσα στους κορυφαίους του 2010. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Απόστολος Κουταβάς (τραμπολίνο) και ο Βασίλης Τσολακίδης (ενόργανη) ισοβάθμησαν στην 22η θέση μεταξύ όλων των Ελλήνων αθλητών έχοντας από 25 βαθμούς, ενώ ο Σταύρος Κέκελος (ενόργανη) πήρε την 39η θέση με 13 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Μιχαέλα Μεταλλίδου (ρυθμική) ψηφίστηκε ανάμεσα στις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες της χρονιάς, καταλαμβάνοντας την 42η θέση με 6 βαθμούς.

Επιπλέον, η Εθνική ομάδα ενόργανης ανδρών αναδείχθηκε 5η καλύτερη ελληνική ομάδα της χρονιάς με 299 βαθμούς, ενώ η Εθνική ανσάμπλ γυναικών πλασαρίστηκε 35η με 14 βαθμούς και η Εθνική ομάδα τραμπολίνο εφήβων 55η με 5 βαθμούς.

Τέλος, στην κατηγορία των προπονητών υπήρχε άλλη μία διάκριση, αφού ο προπονητής του Βλάση Μάρα και της Εθνικής ενόργανης ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, κατέλαβε τη 12η θέση με 142 βαθμούς.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Π.Σ.Α.Τ. (εκτός της πρώτης τριάδας σε κάθε κατηγορία) πατώντας εδώ