Στο «τοπ 4» της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς

Χωρίς μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, αλλά με τη Βάσω Μιλλούση να επισφραγίζει την προνομιούχο 4η θέση στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των ασύμμετρων ζυγών, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια κατετάγη 5η στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών με 13,150 βαθμούς, παραμένοντας στο «τοπ 4» της τελικής παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, απέκτησε το δικαίωμα να συμμετέχει σε καθένα από τα παγκόσμια κύπελλα Α’ κατηγορίας του 2011, όπου σε κάθε όργανο θα προσκαλούνται μόνο 12 αθλητές ή αθλήτριες (οι οκτώ φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι τέσσερις κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης του 2010).

Αντίθετα, στη δοκό ισορροπίας η Μιλλούση τερμάτισε 8η στον τελικό της Γλασκώβης με 12,300 βαθμούς. Η συνέπεια ήταν να πέσει στην 5η θέση της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα είναι παρούσα στα κορυφαία παγκόσμια κύπελλα της ερχόμενης χρονιάς ως πρώτη επιλαχούσα. Αυτό θα συμβεί επειδή η Αυστραλέζα Λόρεν Μίτσελ, που μπήκε αντί της Ελληνίδας αθλήτρια στο «τοπ 4», είχε ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη θέση στην «ελίτ» της δοκού ως φιναλίστ του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Εξάλλου, στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέλαβε την 6η θέση με 15,225 βαθμούς, βελτιώνοντας την εμφάνισή του και ανεβαίνοντας ένα «σκαλοπάτι» σε σύγκριση με τον προκριματικό της Παρασκευής.

Αναφερόμενος στην εμφάνιση της Μιλλούση, ο προπονητής της Κώστας Σιούτης δήλωσε: «Στους ασύμμετρους ζυγούς η Βάσω πέτυχε τον στόχο της και κρατήθηκε στην κορυφαία τετράδα της χρονιάς, συνεπώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στη δοκό έκανε ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αλλά η έξοδός της ήταν άσχημη, επειδή δεν πάτησε καλά το πόδι της και μάλιστα ανησύχησα μήπως τραυματιστεί. Αν δεν συνέβαινε αυτό το λάθος, θα ήταν σίγουρα μέσα στην τριάδα των μεταλλίων».