Αναχωρούν για τη Γλασκώβη οι πρωταθλητές της ενόργανης

Με προορισμό τη Γλασκώβη, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της φετινής χρονιάς (19-20 Νοεμβρίου), αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 18/11) τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές: Ο Λευτέρης Κοσμίδης, που έχει δηλωθεί να συμμετάσχει στις ασκήσεις εδάφους, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς.

Μαζί τους θα ταξιδέψουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης και Κώστας Σιούτης, ενώ με την ιδιότητα του διεθνή κριτή θα παραστούν στη διοργάνωση ο πατέρας του Λευτέρη Κοσμίδη και ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Κοσμίδης, καθώς και η Βίκυ Αλιπράντη.

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Γλασκώβης θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες. Οι προκριματικοί των οργάνων θα γίνουν αύριο, Παρασκευή (15:00 – 20:30 ώρα Ελλάδας) και οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο (15:30 – 20:00 ώρα Ελλάδας).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Κοσμίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη μέση και είναι πιθανό να μην αγωνιστεί. Ακόμα πιθανότερο, όμως, είναι να παραλάβει στη Γλασκώβη το έπαθλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), στις ασκήσεις εδάφους. Ο 19χρονος πρωταθλητής προηγείται στην ετήσια κατάταξη του αγωνίσματος και θα τερματίσει πρώτος -είτε συμμετάσχει είτε όχι- εφόσον ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να τον ξεπεράσει στη συνολική βαθμολογία, ο Κροάτης Τόμισλαβ Μάρκοβιτς, δεν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην σκοτσέζικη πόλη.

«Η επιθυμία μου είναι να αγωνιστώ, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην πάρω μέρος, εφόσον δεν γίνεται αλλιώς. Την απόφαση θα την πάρω την Παρασκευή, μέσα στον προκριματικό, ανάλογα με το πώς θα είμαι εκείνη την στιγμή. Θέλω να αγωνίζομαι και να κυνηγώ τη διάκριση σε κάθε διοργάνωση που πηγαίνω, αλλά αυτή τη φορά προέχει κάτι άλλο, το να τερματίσω πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και να πάρω το έπαθλο του κορυφαίου της χρονιάς», τόνισε ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε μόνο μία χαλαρή προπόνηση, την Τετάρτη (17/11) στον Άγιο Κοσμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από τις προηγούμενες επισκέψεις του στην Σκοτία. Το παγκόσμιο κύπελλο της Γλασκόβης είναι το μοναδικό στο οποίο έχει κατακτήσει μετάλλιο τρεις διαφορετικές χρονιές (ασημένιο στο άλμα το 2006, ασημένιο στο έδαφος και χάλκινο στο άλμα το 2007, χάλκινο στο έδαφος το 2008). Μάλιστα, το μετάλλιο του 2006, το πρώτο από τα συνολικά 16 που μετρά ο Κοσμίδης σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου μέχρι σήμερα, ήταν και το παρθενικό του στην κατηγορία ανδρών, σε ηλικία μόλις 15 ετών.