Αυλαία για τους Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο 11-18 ετών

Με την συμμετοχή του Τιμόθεου Κάρλσον και του Κώστα Μπριασούλη στο τραμπολίνο αγοριών 13-14 ετών, άνοιξε η ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ηλικιών (11-18 ετών), στο Μετς της Γαλλίας.

Οι νεαροί πρωταθλητές δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον προκριματικό της κατηγορίας τους, αφού ο Μπριασούλης πήρε την 32η θέση με 30,300 βαθμούς, ενώ ο Κάρλσον περιορίστηκε στην πλασματική 54η θέση με 7,300 βαθμούς.

«Ο Τιμόθεος Κάρλσον είχε πτώση λίγο μετά το ξεκίνημα, ενώ ο Κώστας Μπριασούλης άρχισε καλά αλλά χαμήλωσε απότομα στα μισά του προγράμματός του. Στην συνέχεια έκανε κάποια λαθάκια και οι κριτές του χρέωσαν επανάληψη σε δύο ασκήσεις, απόφαση εσφαλμένη κατά την άποψή μου, την οποία όμως εφάρμοσαν και σε αρκετούς άλλους αθλητές σε ανάλογες περιπτώσεις», εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Αγγελάκος.

Στο πλευρό της ελληνικής ομάδας βρίσκεται από σήμερα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, με την ιδιότητα του αρχηγού αποστολής.

Την σκυτάλη θα πάρουν αύριο (Πέμπτη 18/11), στο τραμπολίνο αγοριών 15-16 ετών, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους και 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Απόστολος Κουταβάς, καθώς και ο Νίκος Σαββίδης. Εξάλλου, στην αντίστοιχη κατηγορία 15-16 ετών των κοριτσιών, θα συμμετάσχουν οι Σοφία Σαλαβράκου, Λίλα Κασάπογλου και Σοφία Πουλουκτσή.

«Η φετινή χρονιά ήταν απαιτητική για μένα, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχα σε τόσο πολλές σημαντικές διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα και τις υποχρεώσεις στο σχολείο μου. Είμαι κουρασμένος από την αδιάκοπη προετοιμασία για τους αγώνες, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο και εδώ, στη Γαλλία. Φέτος αύξησα κατά πολύ τη δυσκολία των προγραμμάτων μου επειδή ήδη προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011, όπου θα αγωνίζομαι στην κατηγορία ανδρών και θα διεκδικήσω την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», υπογράμμισε ο Απόστολος Κουταβάς.

Το αυριανό πρόγραμμα των αγωνισμάτων με ελληνική συμμετοχή (σε ώρες Ελλάδας):

11:30 – 17:30:
Αγόρια 15-16: Προκριματικός τραμπολίνο
Κορίτσια 15-16: Προκριματικός τραμπολίνο

18:00 – 19:40:
Αγόρια 15-16: Τελικός τραμπολίνο
Κορίτσια 15-16: Τελικός τραμπολίνο