3η θέση για τον Μάρα και τη Μιλλούση στο Κάλιαρι

Θετική παρουσία είχαν οι πρωταθλητές της ενόργανης Βλάσης Μάρας και Βάσω Μιλλούση στο διεθνές γκαλά «Freddy Cup», στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, όπου συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι της Ιταλικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Οι δύο Έλληνες αθλητές κατέκτησαν από μία 3η θέση (δεν απονεμήθηκαν μετάλλια), διορθώνοντας τα λάθη που τους είχαν στοιχίσει τη διάκριση στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ.

Σε μια διοργάνωση που περιλάμβανε απευθείας τελικούς οργάνων, με την συμμετοχή πέντε αθλητών σε κάθε αγώνισμα, ο Βλάσης Μάρας κατετάγη 3ος στο μονόζυγο με 14,500 βαθμούς, χάνοντας τη νίκη εξαιτίας μιας απροσεξίας στην προσγείωσή του. Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν κατά σειρά ο Ιταλός Ενρίκο Πότσο (15,140 β.) και ο Γάλλος Χάμιλτον Σαμπό (14,600 β.).

«Εκείνος που με ενδιέφερε ήταν να πιάσει ο Βλάσης το πέταγμά του, διορθώνοντας το λάθος που είχε κάνει στο Ρότερνταμ. Το πέτυχε και έβγαλε όλο το πρόγραμμά του σωστά, αλλά στην έξοδο γονάτισε μπροστά. Ίσως ήταν απρόσεκτος, ίσως ήταν πολύ μαλακά τα στρώματα της προσγείωσης… Αν δεν γινόταν αυτό το σφάλμα θα έπαιρνε τη νίκη, γιατί οι αντίπαλοί του δεν είχαν τόσο υψηλές αρχικές αξίες στα προγράμματά τους. Μπορεί να τον στείλουμε και στο παγκόσμιο κύπελλο της Γλασκόβης, σε μία εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιο», δήλωσε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης.

Την 3η θέση πήρε και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, με 14,000 βαθμούς έπειτα από καλή εμφάνιση, πίσω από τις νεαρές Ρωσίδες Αλίγια Μουσταφίνα (14,700 β.) και Βικτόρια Κόμοβα (14,600 β.). Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πτώση στους ασύμμετρους ζυγούς και περιορίστηκε στην 5η θέση με 10,440 βαθμούς.

«Η Βάσω είχε καλή ψυχολογία στη δοκό. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στην είσοδο του προγράμματός της, αλλά αυτή τη φορά εκτέλεσε τη δύσκολη άσκησή της χωρίς πτώση και απέκτησε αυτοπεποίθηση. Είναι ένα στοιχείο που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε ότι θα τα πάει ακόμα καλύτερα την ερχόμενη εβδομάδα στη Γλασκόβη», επισήμανε ο προπονητής της 26χρονης αθλήτριας, Κώστας Σιούτης.