Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της Στουτγάρδης για τον τραυματία Κοσμίδη

Την σπουδαία κλάση του, αλλά και τα ψυχικά του αποθέματα, έδειξε ο Λευτέρης Κοσμίδης στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (Σάββατο 13/11, 14:30 ώρα Ελλάδας) των ασκήσεων εδάφους.

Ο 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίστηκε με έντονους πόνους στη μέση, αλλά ήταν ο καλύτερος όλων στον προκριματικό του εδάφους, συγκεντρώνοντας 14,950 βαθμούς, με δεύτερο τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Σατίλοφ (14,925 β.) και τρίτο το Γάλλο Γκαέλ Ντα Σίλβα (14,825 β.).

Εφόσον ο Κοσμίδης τερματίσει στο «τοπ 6» του τελικού θα εξασφαλίσει άλλη μία μεγάλη διάκριση, αφού θα ανέβει στην κορυφή της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), η οποία διαμορφώνεται βάσει της θέσης των αθλητών στους αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου.

«Την Τετάρτη, μια μέρα πριν ταξιδέψουμε, ο Λευτέρης αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μέση του και τον βγάλαμε σηκωτό από το γυμναστήριο. Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, αλλά επέμενε να έρθουμε εδώ και να δοκιμάσει να αγωνιστεί. Δεν προπονήθηκε καθόλου από τότε, παίρνει μόνο αντιφλεγμονώδη, αλλά μπήκε μέσα στον αγώνα και έβγαλε κανονικά το πρόγραμμά του. Αυτό δείχνει από μόνο του πόσο μεγάλη ψυχή έχει, πόσο σπουδαίος αθλητής είναι», σχολίασε ο προπονητής του νεαρού πρωταθλητή, Γιώργος Αγγέλου, ο οποίος πρόσθεσε:

«Το ίδιο πρόγραμμα θα εκτελέσει και στον τελικό, με βαθμό δυσκολίας 6,50, αλλά θα προσπαθήσουμε για μια καλύτερη εκτέλεση. Ελπίζω ότι οι πόνοι στη μέση δεν θα τον εμποδίσουν. Βρισκόμαστε άλλωστε σε επικοινωνία με το γιατρό της Ε.Γ.Ο., Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος μας είχε δώσει το ‘πράσινο φως’ για να έρθουμε και να αγωνιστεί ο Λευτέρης, περιγράφοντάς μας με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση που θα βρίσκαμε μπροστά μας».

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Λευτέρης Κοσμίδης υπογράμμισε: «Πονούσα πάρα πολύ πριν τον αγώνα και σκεφτόμουν ακόμα και να μην κατέβω. Όταν όμως ξεκίνησα το πρόγραμμά μου και έκανα τα πρώτα βήματα, η ενόχληση ήταν πολύ μικρή και προσπάθησα να την ξεχάσω. Πρώτη φορά αγωνίζομαι με τόσο σοβαρό πρόβλημα και χωρίς να έχω προπονηθεί καθόλου στο στάδιο των αγώνων. Αυτή την στιγμή πονάω απίστευτα, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσω να βγάλω το πρόγραμμά μου και στον τελικό. Θέλω πολύ να ανέβω στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ο τελευταίος μεγάλος στόχος μου για τη φετινή χρονιά».