Εκτός τελικού οι Ελληνίδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο γυναικών

Μακριά από τη διάκριση έμειναν η Ελίνα Αγγελίδου και η Αγγελική Ζευγαρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών – γυναικών, στο Μετς της Γαλλίας. Στην σημερινή πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν στον προκριματικό του ατομικού τραμπολίνο γυναικών, χωρίς να μπορέσουν να τερματίσουν κοντά στην προνομιούχο οκτάδα.

Η Ελίνα Αγγελίδου, που είχε μεγάλες προσδοκίες και παρουσίασε ασκήσεις υψηλού ρίσκου, δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και περιορίστηκε στους 32,400 βαθμούς στο σύνολο (υποχρεωτικό πρόγραμμα: 26,000 β., ελεύθερο πρόγραμμα: 6,400 β.). Η 23χρονη πρωταθλήτρια είχε πτώση στο ξεκίνημα του ελεύθερου προγράμματος, με συνέπεια να μείνει πολύ χαμηλά, στην πλασματική 52η θέση, μετά την ολοκλήρωση των πέντε από τα έξι γκρουπ του προκριματικού.

Από την πλευρά της, η πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία γυναικών Αγγελική Ζευγαρά έκανε αρκετά αξιόλογη εμφάνιση και συγκέντρωσε 61,200 βαθμούς (υποχρεωτικό πρόγραμμα: 26,800 β., ελεύθερο πρόγραμμα: 34,400 β.), έχοντας την 29η θέση μετά τη διεξαγωγή των πέντε από τα έξι γκρουπ.

«Η Ελίνα δεν πήγε καλά στο υποχρεωτικό πρόγραμμα και η ψυχολογία της έπεσε, γι’ αυτό ήρθε και η πτώση στη δεύτερη άσκηση του ελεύθερου προγράμματος. Πλέον έχει μπει σε νέο, υψηλότερο επίπεδο προγραμμάτων, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να δείξει την σημαντική δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες. Η Αγγελική θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, ωστόσο στο ελεύθερο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας με την εκτέλεσή της. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή της», είπε ο προπονητής Κυριάκος Μαβιτζής, ο οποίος σχολίασε επίσης:

«Τα τραμπολίνο που χρησιμοποιούνται στη διοργάνωση, για πρώτη φορά, είναι πολύ διαφορετικής κατασκευής από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι αποστολές. Γι’ αυτό, έχουμε δει πολλά φαβορί να πέφτουν στον προκριματικό, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες».

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών – γυναικών θα συνεχιστεί την Παρασκευή (12/11) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (13/11), χωρίς ελληνική συμμετοχή.