Αναχωρούν για τη Γαλλία οι πρωταθλήτριες του τραμπολίνο

Με προορισμό το Μετς της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών – γυναικών (11-13 Νοεμβρίου), αναχωρούν σήμερα (Δευτέρα 08/11) οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες Ελίνα Αγγελίδου και Αγγελική Ζευγαρά, συνοδευόμενες από τον προπονητή Κυριάκο Μαβιτζή και τον διεθνή κριτή Δημοσθένη Χρυσοσπάθη.

Οι δύο Ελληνίδες θα συμμετάσχουν την Πέμπτη (11/11, 11:45 – 18:35 ώρα Ελλάδας) στον προκριματικό του τραμπολίνο γυναικών, σε μια διοργάνωση στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 261 αθλητές (150 άνδρες, 111 γυναίκες) από 34 χώρες.

«Η Αγγελίδου είχε πάρει τη 12η θέση στην περσινή διοργάνωση και φέτος έχει ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο δυσκολίας του προγράμματός της, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο. Είναι ένα πρόγραμμα που μελλοντικά μπορεί να τη φέρει μέσα στην κορυφαία οκτάδα. Η σκέψη μας επικεντρώνεται κυρίως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011, στο οποίο θα κριθεί και η Ολυμπιακή πρόκριση. Στη φετινή διοργάνωση θέλουμε να γίνει η προεργασία για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου», τόνισε ο κ. Μαβιτζής και συμπλήρωσε:

«Η Ζευγαρά ανέβηκε φέτος στην κατηγορία γυναικών και είναι μια αθλήτρια από την οποία περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα στο μέλλον. Στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες μας έδειξε ότι έχει δυνατότητες και ελπίζουμε να αφήσει καλές εντυπώσεις στη Γαλλία».

Στο Μετς της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (16-19 Νοεμβρίου) και το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών, για αθλητές 11-18 ετών.

Από ελληνικής πλευράς, στην κατηγορία 15-16 ετών των αγοριών θα συμμετάσχει ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στο τραμπολίνο εφήβων Απόστολος Κουταβάς, καθώς και ο Νίκος Σαββίδης. Στην κατηγορία αγοριών 13-14 ετών θα αγωνιστούν ο Κώστας Μπριασούλης και ο Τιμόθεος Κάρλσον, ενώ στην κατηγορία κοριτσιών 15-16 ετών θα πάρουν μέρος οι Σοφία Σαλαβράκου, Λίλα Κασάπογλου και Σοφία Πουλουκτσή.